to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:29 | 27.08.2015

πηγή: enikos

Πολιτική

Δεν κατεβαίνει υποψήφιος ο Βαρουφάκης στις εκλογές

Δεν θα είναι υποψήφιoς στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας ότι τις θεωρεί «θλιβερές και άκαρπες».


Σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC τόνισε ωστόσο ότι θα παραμείνει πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπως είπε.

Σημείωσε επίσης ότι θα προσπαθήσει να στήσει ένα «ευρωπαϊκό δίκτυο» κατά της αδιέξοδης λιτότητας που θα εξελιχθεί σε «πανευρωπαϊκό κόμμα».

Με το «Σίσυφο» παρομοίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης  τον Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα λάβει μέρος στις εκλογές αλλά ξεκινά προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόντρα στα αδιέξοδα του φαύλου κύκλου της λιτότητας.

 

Σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC ξεκίνησε με τη φράση του Μαρξ: «Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη Ευρώπη». Για τον πρώην Οικονομικών, σήμερα το φάντασμα είναι η δημοκρατία, και η αντίδραση της παλιάς Ευρώπης στη δημοκρατία του 2015, όπως αντιδρούσε στο «φάντασμα του κομμουνισμού» το 1848.

Ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές τις οποίες θεωρεί «θλιβερές και άκαρπες» αλλά τόνισε ότι θα παραμείνει πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπως είπε σημειώνοντας ότι θα προσπαθήσει να στήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο κατά της αδιέξοδης λιτότητας που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα.

Παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο «γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».

Εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας «άλλαξε εντελώς πορεία για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική», σημειώνοντας ότι «δεν πιστεύω πως έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία  γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι».

Για την αριστερή αντιπολίτευση στο κόμμα και το σπάσιμο με τη δημιουργία της «Λαϊκής Ενότητας» του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές».

Ακούστε το ηχητικό του ABC

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)