to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:44 | 23.01.2013

Αθλητισμός

Δεν κατεδαφίζεται η «Λεωφόρος» μέχρι να βγει η άδεια του Βοτανικού

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την διπλή ανάπλαση


Δεν κατεδαφίζεται η «Λεωφόρος» μέχρι να βγει η άδεια του Βοτανικού


Ψηφίστηκε -κατά πλειοψηφία- η τροπολογία με την οποία καλύπτονται νομοθετικά κενά της διπλής ανάπλασης των περιοχών της λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού, όπου θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με προσθήκη που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτης η κατεδάφιση του γηπέδου Αλεξάνδρας δεν συντελείται μέχρι την έκδοση της άδειας λειτουργίας του νέου γηπέδου στον Βοτανικό. Έτσι, εξαιρείται για τα επόμενα πέντε χρόνια το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και οι συνοδευτικές εγκαταστάσεις του από την υποχρέωση κατεδάφισης ανεξαρτήτως της έναρξης και της προόδου των έργων στον Βοτανικό.

Επίσης «παγώνουν» για πέντε χρόνια - η είσπραξη των προστίμων για τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που βαρύνουν το γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αλεξάνδρας ενώ ρυθμίζονται για πέντε χρόνια άλλου είδους αυθαίρετες κατασκευές στο γήπεδο αυτό. Όπως δήλωσε ο κ. Καλαφάτης «αποσοβούμε το ενδεχόμενο να κατεδαφιστεί το γήπεδο χωρίς να έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου», ενώ διευκρίνισε με ερμηνευτική δήλωσή του ότι «το υπουργείο δεν παίρνει θέση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Αλεξάνδρας, αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον δικαιώματα χρήσεως του γηπέδου ποδοσφαίρου από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, τα οποία αναγνωρίζονται εξάλλου κι από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πρέπει να γίνουν σεβαστά».

Την τροπολογία ψήφισαν ΝΔ, ΠαΣοΚ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» και το ΚΚΕ «λευκό» καθώς, όπως δήλωσε η κυρία Διαμάντω Μανωλάκου «βεβαίως μια ομάδα να έχει το γήπεδό της μέχρι να χτιστεί το καινούργιο, αλλά με την ρύθμιση αυτή πάτε να αναγνωρίσετε αυθαίρετες κατασκευές της ΠΑΕ».


Πηγή: Το Βήμα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)