to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, φτώχεια κάνει

Είναι αυτή η θύελλα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που παγώνει τη χώρα και κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να κρυώνουν μέσα στα σπίτια τους


Δεν λέω, πλάκα έχουν τα ονόματα που δίνουμε στις κακοκαιρίες που έρχονται -και ειδικά με την “Ελπίδα” που απειλεί να βάλει τη χώρα στην κατάψυξη- αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα. Φτώχεια κάνει. Και μάλιστα φτώχεια καταραμένη, στην οποία αν θέλαμε να δώσουμε όνομα, θα μπορούσαμε κάλλιστα να την ονομάσουμε “Μητσοτάκης”. Είναι αυτή η θύελλα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων που παγώνει τη χώρα και κάνει εκατομμύρια ανθρώπους να κρυώνουν μέσα στα σπίτια τους. Σπίτια με σβηστά καλοριφέρ μέσα στο καταχείμωνο και απελπισμένοι άνθρωποι να παλεύουν να ζεσταθούν με ό,τι πιο φθηνό βρουν.

Δεκάδες οι πυρκαγιές τους τελευταίους μήνες σε σπίτια που τυλίχτηκαν στις φλόγες προσπαθώντας να παλέψουν την παγωνιά με επικίνδυνες θερμαντικές πηγές.  Άνθρωποι κάηκαν μέσα στα σπίτια τους προσπαθώντας να ζεσταθούν.  Άνθρωποι που την πρώτη του μήνα τα έβαλαν κάτω και είδαν ότι δεν βγαίνει. Και μας το είπαν.  Ή τη ΔΕΗ θα πληρώσω, ή το νοίκι θα πληρώσω, ή θα πάω σούπερ μάρκετ, ή θα ανάψω καλοριφέρ.  Όλα μαζί δεν γίνεται. Κόψε το ένα, κόψε το άλλο ο καθημερινός βραχνάς για εκατομμύρια οικογένειες, αλλά και πάλι δεν βγαίνει.

Και η τηλεόραση να σε προειδοποιεί πως έρχεται η “Ελπίδα” και στην ΕΡΤ να σε συμβουλεύουν να αφήνεις τον φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας ανοιχτό μπας και ζεσταθεί το κοκαλάκι σου όταν μαγειρεύεις. Γιατί έτσι πάνε αυτά.  Ή θα μαγειρεύεις, ή θα ανάψεις το καλοριφέρ. Και τα δύο δεν γίνεται.  Ή θα φας, ή θα κρυώσεις. Διάλεξε. Γιατί και τα δύο δεν γίνεται να τα έχουμε. Τουλάχιστον έως τον Μάιο, που θα πάρουμε μια χούφτα ευρώ αύξηση στον κατώτατο μισθό ή μέχρι να βγει η επιδότηση για καινούργιο ψυγείο. Ως τότε θα ζούμε στο ψυγείο του σπιτιού.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)