to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:56 | 06.10.2016

Κοινωνία

"Δεν ήταν βίαιος με την Άννυ" υποστηρίζει η μητέρα - Δεν έχω καμία σχέση με όσα έγιναν " απολογήθηκε ο "Νικολάι"

«Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρόνης Άννυ" είπε ο 30χρόνος Βούλγαρος, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι), στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.


Ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία και τον τεμαχισμό του παιδιού, που αρχικά ήταν μάρτυρας στην υπόθεση και εν συνεχεία απαγγέλθηκε κατηγορία σε βάρος του, υποστήριξε ενώπιον των δικαστών πως ο συγκατηγορούμενος του

Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ λέει ψέματα και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί βρίσκεται σήμερα στο δικαστήριο. Αναφερόμενος μάλιστα στον πατέρα της Άννυ μετά από καταιγισμό ερωτήσεων από το δικαστήριο είπε: «Δεν ξέρω αν έχετε καταλάβει με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε, αλλά δεν είναι καθόλου χαζός», για να συμπληρώσει λίγο αργότερα : «Τι να πω, ενάμιση χρόνο τώρα ο κατηγορούμενος δουλεύει όλο τον κόσμο με την μοίρα Της κόρης του. Μπορεί να το κάνει και για εκδίκηση», εξηγώντας πως ο συγκατηγορούμενός του θέλει να τον εκδικηθεί, επειδή αυτός είπε στις αρχές όσα του διηγήθηκε ο Σάββας για το παιδί του.

Στην απολογία του ο Νικολάι, που μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του ήταν καταζητούμενος επί έξι μήνες και συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο στην Βουλγαρία, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο έγκλημα, υποστηρίζοντας πως τις επίμαχες ημέρες δεν έμενε καν στο διαμέρισμα της οδού Μιχαήλ Βόδα. Όπως είπε, τις επίμαχες μέρες πριν το Πάσχα του 2015, ο Σάββας του ζήτησε να μην πάει στο σπίτι να κοιμηθεί, με δικαιολογία πως ήταν εκεί η μητέρα του. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, επισκέπτονταν από την Μεγάλη Πέμπτη έως και την Δευτέρα του Πάσχα τον φίλο του και πατέρα της 'Αννυ, αλλά δεν είδε τίποτα και δεν κατάλαβε τίποτα.

Πρόεδρος: «Αυτά που λέει ο Σάββας ότι σας φώναξε, είδατε το παιδί νεκρό, του είπατε να την τεμαχίσει κλπ είναι ψέματα;».

Κατηγορούμενος: «Αν ήταν και ένα χιλιοστό από αυτά που λέει αλήθεια θα σας το έλεγα, αν είχα παραμικρή ανάμιξη, σαν άνδρας θα σας το έλεγα».

Πρόεδρος: «Λέει ψέματα δηλαδή;».

Κατηγορούμενος : «Ναι».

Πρόεδρος: «Γιατί το κάνει; Τι θέλει να αποκρύψει;».

Κατηγορούμενος: «Εγώ ενάμιση χρόνο τώρα προσπαθώ να καταλάβω και να διαλευκάνω τα πράγματα. Είμαι τώρα στη φυλακή και δεν μπορώ να σκέφτομαι όπως εσείς».

Πρόεδρος: «Γιατί να πει αυτό το ψέμα;».

Κατηγορούμενος: «Δεν μπορώ να πω εγώ, υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξειδικευμένοι να πουν».

Ο κατηγορούμενος είπε πως αρχικά ο Σάββας, όταν αυτός τον ρώτησε «πού είναι η μικρή πριγκίπισσα;», του είχε απαντήσει πως «την πήρε η γιαγιά της». Αργότερα, την Τρίτη ή την Τετάρτη του Πάσχα, όπως απολογήθηκε ο Αχμέντοφ, σε συζήτηση με τον Σάββα, ο τελευταίος του είπε, «εσύ δεν ξέρεις τι έχει συμβεί σε αυτό το σπίτι όσο απουσίαζες». «Μου είπε ότι είχε μεγάλα προβλήματα, ότι η μάνα του είναι στο ψυχιατρείο διότι η 'Αννυ έφυγε από το σπίτι και δεν μπορούμε να την βρούμε. Τον ρώταγα συνέχεια αν μου κάνει πλάκα. Τον ρώταγα αν κάποιος ψάχνει το παιδί. Προσπαθούσε να με πείσει ότι το παιδί έφυγε από το σπίτι της μητέρας του. Μετά από δέκα λεπτά μου είπε ότι το παιδί έφυγε από το διαμέρισμα της Μιχάηλ Βόδα. Όταν μου είπε ότι το παιδί έφυγε από το σπίτι, εγώ πήγα να δω αν τα παπούτσια του παιδιού ήταν εκεί. Άρχισα να τον ρωτάω πως έγινε αυτό. Μου είπε «κατάλαβες ότι σου λέω ψέματα!», τότε μου είπε ότι το παιδί δεν υπάρχει πια. «Ήρθε ο Θεός και πήρε το παιδί μου». Μου είπε, ότι ένα πρωί καθώς ξύπνησε βρήκε το παιδί με μελανά χείλια, ήταν παγωμένο και ότι το έχει κρύψει και πως ποτέ κανένας δεν θα το βρει. Μου είπε ότι άφησε το παιδί σε μια κουβέρτα νεκρό για να σκεφτεί. Είπε ότι είδε το παιδί νεκρό δίπλα του, ότι ήταν σίγουρος για αυτό. Ότι το τεμάχισε και κανείς δεν θα το βρει».

Με την ολοκλήρωση της απολογία του Νικολάι, ο Σάββας είπε στο δικαστήριο πως ο συγκατηγορούμενος του λέει ψέματα : «Εγώ θέλω να πω ότι λέει ψέματα, ξέρει τι έχει γίνει. Γιατί λέει ψέματα δεν ξέρω...».

Νωρίτερα είχε απολογηθεί στο δικαστήριο ο τέταρτος κατηγορούμενος, ένας ηλικιωμένος που αντιμετωπίζει πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία για ψευδορκία, καθώς είχε πει στους αστυνομικούς, ότι φιλοξενούσε την Άννυ στο σπίτι του. Ο κατηγορούμενος είπε πως είχε γνωρίσει τον Σάββα το 2011 από έναν φίλο του που ήταν πελάτης του. Είπε πως είδε τον Σάββα τη Μεγάλη Δευτέρα: «Ήρθε στο σπίτι με την μικρή για να πιούμε καφέ. Μου είπε ότι θα έφευγαν μόνιμα για Βουλγαρία και μου είπε ότι η Δημήτρινα ήταν στη Γερμανία και σε λίγες ημέρες θα έρθει. Μου πρότεινε να μου δώσει τον καναπέ. Μου είπε ότι θα έμπαινε σε κέντρο αποτοξίνωσης. Δεν είχε εικόνα τοξικομανή, χόρτο κάπνιζε. Μετά το Πάσχα - ήταν μπροστά  και ο Νικολάι - μου έδωσε  πλαστικές λεκάνες, δύο καρέκλες και δύο σκαμπό. Δεν έδειχνε αγχωμένος και ανήσυχος».

Αύριο αναμένεται η πρόταση της εισαγγελέως έδρας.

Η μητέρα της Άννυ, Δημήτρινα Μπορίσοβα απολογείται σήμερα στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο, για το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο που την βαρύνει, μετά το φρικτό τέλος του παιδιού της.

 

Η κατηγορούμενη, αποφεύγοντας να πει το όνομα του συντρόφου της και πατέρα της Άννυ, τον αποκαλεί «ο πρώτος κατηγορούμενος» και υποστηρίζει ότι δεν είχε κανένα στοιχείο που να την κάνει να ανησυχεί όταν το κοριτσάκι έμενε με τον πατέρα του.

Όπως ανέφερε στους δικαστές η μητέρα της Άννυ, θεωρούσε πως «ο πρώτος κατηγορούμενος» ήταν μόνο περιστασιακός χρήστης κάνναβης και πως όλο το διάστημα της σχέσης τους, εκείνη δούλευε, ενώ ο σύντροφός της είχε εργαστεί για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα. Τόνισε επίσης, πως ποτέ δεν υπήρξε βίαιος με την Άννυ.

 

Πρόεδρος: Η εικόνα δηλαδή που είχατε, είναι ενός ανθρώπου που κάνει περιστασιακή χρήση ναρκωτικών ουσιών;

Κατηγορούμενη: Ναι...

 

Η 25χρονη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως δεν γνωρίζει αν ο σύντροφός της είχε «κάτι παραπάνω με τον Νικολάι», αλλά δεν απέκλεισε και να υπήρχε πράγματι κάτι μεταξύ τους.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κατηγορουμένη, όταν δούλευε και όταν ήταν στην Γερμανία, ρωτούσε συνεχώς την κόρη της αν είχε παράπονο από τον πατέρα της και η Άννυ δεν της είχε ποτέ τίποτε αρνητικό: «Ρώταγα την μικρή αν έχει κάποιο παράπονο από τον μπαμπά της, ανησυχούσα μόνο γιατί ξυπνούσε πιο νωρίς από τον πρώτο κατηγορούμενο και την ρωτούσα συνέχεια. Δεν τον έχω δει ποτέ να χρησιμοποιεί βία. Μπροστά στο παιδί, εγώ δεν έχω δει να κάνει ποτέ ναρκωτικά. Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα και σε όλες αυτές τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι μαζί του χαρούμενη, δεν μπορούσε να μου περάσει από μυαλό ότι θα συμβεί κάτι. Την ρώταγα αν είναι καλά, αν είχε παράπονο από τον μπαμπά, το μόνο παράπονο που είχε ήταν ότι ήθελε τη γιαγιά της. Δεν τον έχω δει ποτέ χάλια, δεν φαινόταν τοξικομανής, μίλαγε κανονικά μαζί μου, δεν είχε κανένα πρόβλημα...».

 

Η Μπορίσοβα είπε πως ακόμη και τώρα, δεν έχει απάντηση στο τι συνέβη στο κοριτσάκι και ότι ακόμη και όταν αστυνομικός της είπε πως ο σύντροφός της σκότωσε την Άννυ «το πρώτο που μπόρεσα να σκεφτώ, καθώς δεν μπορούσα να το πιστέψω, ήταν ότι το παιδί έπεσε και χτύπησε».

Πρόεδρος: Σήμερα τι πιστεύετε; Αν την έχει σκοτώσει ποια ήταν αιτία; Βίαιος λέτε δεν ήταν, χρήστης ναρκωτικών, εξαρτημένος δεν ήταν λέτε, κάποια περίεργη σεξουαλική σχέση με τον Νικολάι λέτε μάλλον δεν είχε....τι έγινε; Πάει κάπου μυαλό σας;

Κατηγορούμενη: Όχι...

Αναφερόμενη στο ταξίδι που έκαναν στην Βουλγαρία «με τον πρώτο κατηγορούμενο» μετά την εξαφάνιση της Άννυ, είπε πως πήγαν με προτροπή του ίδιου και αφού εκείνος είχε μαζέψει κάποια πράγματα από το σπίτι. Στο λεωφορείο, όπως είπε η κατηγορούμενη, ο σύντροφός της, με αφορμή την δήλωση εξαφάνισης του παιδιού, την συμβούλευε να προσέχει τι θα πει για «να μην μου πάρουν το παιδί». Είπε επίσης, πως πριν φύγουν για την Βουλγαρία, ο σύντροφός της είπε πως η Άννυ εξαφανίστηκε στις 21 Απριλίου 2015.

Η μητέρα της Άννυ ρωτήθηκε από Έδρας αν σκόπευε να αφήσει τον πρώτο κατηγορούμενο και να πάει στη Γερμανία με την κόρη της και να ζήσει με τον Γερμανό φίλο της και απάντησε καταφατικά.

Πρόεδρος: Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: Στην παρούσα αίθουσα δεν θα σας κρίνουμε σαν μητέρα, σας κρίνουμε για την πράξη που κατηγορήστε...ο σκοπός ήταν να πάτε εσείς και το παιδί σας στη Γερμανία, χωρίς τον πρώτο κατηγορούμενο;

Κατηγορούμενη: Έτσι είχα αποφασίσει εγώ, ο Γερμανός δεν ήξερε την ύπαρξη του πρώτου κατηγορουμένου, εγώ θα έμενα με Γερμανό και το παιδί μου, θα τον παντρευόμουν.

Πρόεδρος: Αυτά τα γνώριζε ο πρώτος κατηγορούμενος;

Κατηγορούμενη: Ότι θα τον παντρευτώ όχι, δεν του το είχα πει για να μην τσαντιστεί.

Πρόεδρος: Σας έχει χτυπήσει;

Κατηγορούμενη: Είχε γίνει ένα περιστατικό. Με πήρε τηλέφωνο μια μέρα στη δουλειά και μου είπε να τσακιστώ να πάω στο σπίτι. Εγώ κατάλαβα ότι είναι νευριασμένος και πήγα. Φώναζε και μου έλεγε να μπω σπίτι, εγώ δεν ήθελα να μπω και τότε με χτύπησε, μου είπε για το Facebook και ότι είχε διαβάσει κάποια μηνύματα. Εμένα μου φάνηκε περίεργο και τότε κατάλαβα ότι τα διάβασε ο Νικολάι και του τα είπε. Δεν με χτύπησε άλλη φορά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)