to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 19.08.2013

Κοινωνία

"Δεν ήταν το παιδί κανενός υπουργού, κανενός εφοπλιστή, βιομήχανου, αεριτζή της μίζας. Ήταν παιδί εργάτη όπως είμαστε και εμείς"

Οργισμένη ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Παρέμβασης εργαζομένων στα λεωφορεία σχετικά με το θάνατο του Θανάση Καναούτη: Καλούν τους συναδέλφους τους που έχουν κάρτα εθελοντή ελεγκτή "να την πετάξουν στα μούτρα" των διοικήσεων των Ο.ΣΥ και ΣΤΑ.ΣΥ, ηθικών αυτουργών των εντατικών διώξεων ενάντια στους επιβάτες δίχως εισιτήρια


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο θάνατος του Θανάση Καναούτη είναι αποτέλεσμα του ανηλεούς κυνηγητού που έχουν εξαπολύσει οι μνημονιακές Κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. 

Ρέππας, Βορίδης, Χατζηδάκης, Χρυσοχοϊδης οι ηθικοί αυτουργοί του θανάτου του 18χρονου παιδιού. 

Με συνεχείς ανακοινώσεις επιβολής μέτρων επιτίθενται στην κοινωνία βρίζοντας την και ενοχοποιώντας την αφού προηγουμένως την εξαθλίωσαν. 

Ταυτόχρονα βρίζουν και συκοφαντούν τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ως βολεμένους και τεμπέληδες δημόσιους υπαλλήλους που δεν τους ενδιαφέρει η βιωσιμότητα και τα κέρδη των εταιριών που παρέχουν κοινωφελή έργο!

Κίνητρο ισοπέδωσης ανθρώπινων αξιών – όπως αυτό του bonus σε κάθε επιβολή προστίμου – προάγουν τον κανιβαλισμό και την ισοπέδωση της  προσωπικότητας του φτωχού, του άνεργου, του συνταξιούχου, του εργαζόμενου των μισθών εξαθλίωσης. 

Αργά ή γρήγορα είδαμε όλοι μας τα αποτελέσματα του κοινωνικού αυτοματισμού τους και της << μπατσοποίησης >> της κοινωνίας μέσα από μοίρασμα εξουσιών - επιβολής ποινών, που μοναδικό στόχο έχουν να γεμίζουν τα ταμεία των τραπεζών. 

Οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ πρέπει να βγουν μπροστά στους αγώνες της εργατικής τάξης μιας και είναι κομμάτι αυτής. Πρέπει να αντισταθούν να μην καταντήσουν όπως θέλουν οι Κυβερνήσεις υπηρέτριες του κεφαλαίου σε πυλώνα στήριξης του συστήματος τους.

Κανείς συνάδελφος να μην συμμετέχει στο κυνήγι ΄΄επικηρυγμένων΄΄ των διοικήσεων της Ο.ΣΥ και ΣΤΑ.ΣΥ. Επικηρυγμένοι είναι οι δοσίλογοι πολιτικοί των μνημονίων και όχι οι επιβάτες. 

Για μια ακόμη φορά ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καλούμε τους συναδέλφους που τους έχει δώσει η διοίκηση κάρτα εθελοντή ελεγκτή, όχι απλώς να τους τη γυρίσουν πίσω, αλλά να πάνε στους ηθικούς αυτουργούς να τους την πετάξουν στα μούτρα. 

Στη θέση του 18χρονου Θανάση θα μπορούσε να είναι το δικό μας το παιδί. Δεν ήταν το παιδί κανενός υπουργού, κανενός εφοπλιστή, βιομήχανου, αεριτζή της μίζας. Αυτών τα παιδιά δεν έχουν ανέβει ποτέ σκαλοπάτια λεωφορείου και ούτε πρόκειται όσο θα ζουν και θα βασιλεύουν οι κοινωνίες των αγορών. Ήταν παιδί εργάτη όπως είμαστε και εμείς. 

Ένας κλάδος που έχει περγαμηνές στους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ – ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)