to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:40 | 08.11.2012

Διεθνή

Δεν φτάνει ποτέ στη Συρία η διεθνής βοήθεια

Περίπου το 90% με 95% της διεθνούς βοήθειας που αποστέλλεται στο κέντρο του αραβοσυριακής Ερυθράς Ημισελήνου στη Δαμασκό κατάσχεται από το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως κατήγγειλε σήμερα από τη Γενεύη ο γιατρός Τάουφικ Σαμάα, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συριακών Οργανώσεων Διάσωσης.


«Οποιαδήποτε υποστήριξη στην Ερυθρά Ημισέληνο ως επίσημη οντότητα όσον αφορά την παροχή ρευστού ή υλικών που φτάνει στη Δαμασκό, πρέπει να γνωρίζετε ότι κατάσχεται από το καθεστώς», δήλωσε ο Σαμάα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Ο ίδιος εκτίμησε ότι «το 90% με 95% όλων των υλικών που αποστέλλονται στο συριακό κέντρο της Ερυθράς Ημισελήνου, άρα στη Δαμασκό, προορίζεται για την υποστήριξη του συριακού καθεστώτος και συγκεκριμένα των στρατιωτών και δεν φτάνει στον προορισμό του, δηλαδή δεν φτάνει στους αμάχους που βομβαρδίζονται καθημερινά και είναι περικυκλωμένοι».


Ο Σαμάα έκανε επίσης έκκληση στους αξιωματούχους των ανθρωπιστικών οργανώσεων ζητώντας τους να «φροντίσουν ώστε το υλικό και τα προϊόντα» να διανέμονται πραγματικά «στον λαό».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ένωσης, η Συρία οδεύει προς μια «υγειονομική καταστροφή», ενώ κατήγγειλε «τον σιωπηλό θάνατο» των ασθενών που πεθαίνουν όχι από τις σφαίρες ή τους βομβαρδισμούς, αλλά απλώς επειδή δεν υπάρχουν πλέον φάρμακα.

Ο Σαμάα εκτίμησε ότι «αν πρέπει να δώσουμε τώρα μια προτεραιότητα, ανεξάρτητα από την πολιτική διάσταση της κρίσης», τώρα θα πρέπει να «ανοίξουν άμεσα οι δίοδοι παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στο εσωτερικό μέσω των αναγνωρισμένων οργανισμών και σε συνεργασία με τον συριακό πληθυσμό».


Πηγή: newpost.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)