to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:37 | 06.10.2014

Διεθνή

Δεν επιβεβαιώνει η Κομισιόν τα περί απόρριψης του γαλλικού προϋπολογισμού

Στη διάψευση των φημών που θέλουν την απόρριψη του προϋπολογισμού της Γαλλίας για το 2015,προέβη ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας πως δεν μπορεί να κάνει πρόωρες δηλώσεις για το θέμα.


Ο εκπρόσωπος αυτός δήλωσε ότι «δεν έχουμε ακόμη λάβει το προσχέδιο προϋπολογισμού της Γαλλίας, οπότε είναι νωρίς να εικάσουμε για την απόφαση που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όλα τα κράτη μέλη της Ένωσης αναμένεται να υποβάλουν το προσχέδιο προϋπολογισμού τους για το ερχόμενο έτος στην Κομισιόν μέχρι την 15η Οκτωβρίου. Η Επιτροπή θα αποφανθεί ως την 30ή Νοεμβρίου, όπως προβλέπεται από τους νέους κανόνες στην Ε.Ε.

Ο εκπρόσωπος προσέθεσε πως η προθεσμία για το πόρισμα ενδέχεται να αλλάξει μόνο σε περίπτωση που η αξιολόγηση του προϋπολογισμού δεν συμβαδίζει με τις υποχρεώσεις κάθε κράτους μέλους προς τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα την Δευτέρα η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη Ευρωπαίους αξιωματούχους ανέφερε πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να απορρίψει τον προϋπολογισμό της Γαλλίας για το 2015.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η χώρα του θα έχει δημοσιονομικό έλλειμμα 4,3% του ΑΕΠ το 2015 - πολύ υψηλότερο από τον στόχο του 3%, για τον οποίο είχε προηγουμένως δεσμευθεί το Παρίσι.

Οι σχεδιαζόμενες μειώσεις των δημοσίων δαπανών από τη γαλλική κυβέρνηση - εάν αφαιρεθούν οι επιπτώσεις σε αυτές από την αδύναμη οικονομία της χώρας - ανέρχονται σε μόλις 0,2% του ΑΕΠ έναντι 0,8% που είχε συμφωνήσει το Παρίσι με τις Βρυξέλλες.

Αυτό μπορεί να θέσει τον γαλλικό προϋπολογισμό σε «σοβαρή έλλειψη συμμόρφωσης» με τους αυστηρότερους κανόνες της Ε.Ε. για τα ελλείμματα, οδηγώντας πιθανόν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να τον γυρίσει πίσω στο Παρίσι για αναθεωρήσεις, δήλωσαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στη WSJ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)