to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:28 | 19.08.2013

Πολιτική

«Δεν έκανα τίποτα μεμπτό»: ο Σταυρίδης πήρε σβάρνα τα κανάλια

«Δεν έκανα τίποτε μεμπτό», απαντά ο πρώην πλέον πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, μια ημέρα μετά από την αποπομπή του από το Ταμείο, ύστερα από το ταξίδι του με ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.




Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Σταυρίδης δήλωσε ότι επρόκειτο για ένα καθαρά πρακτικό θέμα και τόνισε ότι δεν ήταν αφέλεια αλλά επιλογή.

«Καταλαβαίνω ότι ζούμε σε μια υποκριτική κοινωνία…Είμαι απόλυτα διαφανής και θεωρώ ότι δεν μπορώ και δεν πρέπει να κρύβομαι...Δεν είχα καμία μύγα για να μυγιαστώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν ταυτίζονται με προηγούμενους διοικητές οργανισμών που ήταν άψογοι αλλά καταλήστευσαν την Ελλάδα», υπογράμμισε σε άλλο σημείο.

Αν και δήλωσε ότι σέβεται και αποδέχεται πλήρως την απόφαση της κυβέρνησης, είπε πως δεν ξέρει «αν αυτή ήταν η αφορμή ή η αιτία», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να έφερα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό σε δύσκολη θέση και γι΄αυτό λυπάμαι βαθύτατα...Ξέρω ότι είμαστε βορά σε μια δημοσιότητα η οποία είναι αμείλικτη», επισήμανε και πρόσθεσε: «Ο καθένας έχει τα δικά του κριτήρια. Κινούμεθα σε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο δέχεται πιέσεις γιατί η κοινωνία δεν αντέχει».

Ο κ. Σταυρίδης απάντησε και στις βολές που δέχεται από την αντιπολίτευση. «Η αντιπολίτευση, η οποία δεν θέλει αποκρατικοποιήσεις, πάντα θα βρίσκει λόγους να ζητά πάγωμα κ.λπ. Η ιστορία του ΟΠΑΠ έληξε όταν η Emma Delta έδωσε τη βελτιωμένη της προσφορά...Η ουσία είχε λήξει τον Απρίλιο όταν είχαν έρθει οι προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ».

Υπεραμύνθηκε ακόμη του έργου του ΤΑΙΠΕΔ και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα λόγω της απομάκρυνσής του.

«Κάναμε άψογα τη δουλειά μας», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «οι οργανισμοί έχουν συνέχεια ανεξαρτήτως προσώπων».

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με φωτογραφία του ιδίου με αεροσυνοδό μέσα από το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Μελισσανίδη, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας, δήλωσε ότι την έστειλε ο ίδιος κατά λάθος σε τοπική εφημερίδα της Κεφαλονιάς.

Όπως είπε, θέλησε να στείλει τη φωτογραφία από το κινητό του, μέσω e-mail,  προκειμένου να την δει η οικογένειά του, ωστόσο, την προώθησε κατά λάθος σε τοπική εφημερίδα.



«Δεν μετάνιωσα»

Σε άλλη συνέντευξή του αργότερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ. Σταυρίδης υπεραμύνθηκε και πάλι των κινήσεών του, σημειώνοντας ότι δεν μετάνιωσε καθόλου.

«Καθόλου δεν μετάνιωσα κάθε άλλο μάλιστα, ό,τι κάνω είναι με απόλυτη διαφάνεια και έχει μια πρακτικότητα... Ήταν επιλογή μου, όχι ελαφρότητα, να δεχθώ τη μεταφορά με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη, θέλω να είμαι διαφανέστατος και να μην ντρέπομαι γι’ αυτό που κάνω. Δε θα γίνω μοναχός στα καλά καθούμενα επειδή πήρα τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ», δήλωσε.

Γνωστοποίησε ακόμη ότι τού τηλεφώνησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

«Με πήρε τηλέφωνο, και μου είπε "με λύπη μου πρέπει να σου ζητήσω την παραίτησή σου". Δεν μου είπε το λόγο ήταν φανερός, τού ζήτησα να την ζητήσει δημόσια και ότι η παραίτησή μου είναι αμέσως στο τραπέζι, δεν μπορούσα να αρνηθώ ούτε δευτερόλεπτο», επισήμανε.



Γ. Μιχελάκης: Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να φαίνεται τίμια

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.

Σχολιάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει την παραίτηση του κ. Σταυρίδη, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση έχει πια πολύ καλύτερα αντανακλαστικά και οι ρυθμοί έχουν επιταχυνθεί.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Διαβάστε σχετικά:

Την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ ζητεί ο Γ. Στουρνάρας για την πτήση με το learjet 

Δ. Παπαδημούλης: "Να φύγουν και αυτοί που διόρισαν τον Σταυρίδη και ευνοούν προνομιακές σχέσεις και συμβάσεις"

Για τους «τζαμπατζήδες» με τα learjet

Για τους «τζαμπατζήδες» με τα learjet
tags: ΤΑΙΠΕΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)