to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:43 | 01.11.2017

Αθλητισμός

«Δεν είναι μικρό πράγμα να κρατάς την Μπαρτσελόνα στο μηδέν»

Με διάπλατα χαμόγελα, οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχωρούσαν από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».


Με διάπλατα χαμόγελα, οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχωρούσαν από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Άλλωστε δεν είναι λίγο να παίρνεις βαθμό από την Μπαρτσελόνα. Ο Λεονάρντο Κούτρης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές και μίλησε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), για την εμπειρία να παίζει απέναντι στην παρέα του Λιονέλ Μέσι. Ο άσος των «ερυθρόλευκων» ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξή του και έστειλε το μήνυμα ότι στο τέλος θα πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός.

ΕΡ: Λεονάρντο, είναι μια ξεχωριστή στιγμή για σένα, να αγωνίζεσαι κόντρα στους καλύτερους παίκτες του κόσμου. Πως έζησες την εμπειρία απέναντι στην Μπαρτσελόνα;
«Σίγουρα ήταν ένα πρωτόγνωρο γεγονός να παίζω απέναντι σε τέτοιους παίκτες. Ηρθα στον Ολυμπιακό εφέτος και μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Καταφέραμε να αγωνιστούμε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να παίξουμε μ? αυτές τις ομάδες. Είναι μοναδική εμπειρία. Από κάθε ματς παίρνουμε μαθήματα και να αντιμετωπίζεις αυτούς τους παίκτες είναι το κάτι άλλο. Είναι μια τρομερή εμπειρία για μένα και τους συμπαίκτες μου και εύχομαι να έχουμε την υγεία μας και να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον πολλούς τέτοιους παίκτες».

ΕΡ: Ο Ολυμπιακός πήρε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Φαντάζομαι τα συναισθήματα δεν περιγράφονται...
«Το να κρατάς την Μπαρτσελόνα στο μηδέν δεν είναι και μικρό πράγμα. Από ό,τι διάβασα η Μπαρτσελόνα από το 2012 δεν έχει σκοράρει σε ομίλους του Champions League. Ηταν ένα σημαντικό αποτέλεσμα».

ΕΡ: Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό είχατε πει ότι θέλετε να κάνετε τη δική σας αντεπίθεση. Ξεκίνησε με το αποτέλεσμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα;
«Η αλήθεια είναι ότι αυτό είπαμε μεταξύ μας. Δεν υπήρχε καλύτερη ευκαιρία από το να ξεκινήσουμε από αυτό το ματς και ευτυχώς πήγαν όλα καλά».

ΕΡ: Πόσο σας βοήθησε το γεγονός ότι ο κόσμος ήταν πολύ παθιασμένος;
«Ο κόσμος ήταν απίθανος μας έδωσε τρομερή δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και πιστεύω ότι ο κόσμος ήταν ένας λόγος που πήραμε το αποτέλεσμα απέναντι στην Μπαρτσελόνα».

ΕΡ: Τέλος τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις τον κόσμο του Ολυμπιακού, που φέτος έχει πάρει πολλές στεναχώριες;
«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τον θέλουμε δίπλα μας. Όπως στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Μας βοήθησε τρομερά. Η δύναμη που μας δίνει είναι απίστευτη κι ελπίζω να συνεχίσει έτσι για να πανηγυρίσουμε όλοι στο τέλος».


Βαλβέρδε: «Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός αμυντικά»

Στην αστοχία των ποδοσφαιριστών του, αλλά και στην άμυνα του Ολυμπιακού απέδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε το ισόπαλο αποτέλεσμα στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα, τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Η πρόθεσή μας ήταν να νικήσουμε. Είχαμε φάσεις, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε. Ο Ολυμπιακός είχε τον κόσμο που του έδινε ώθηση από την αρχή και ήταν εξαιρετικός αμυντικά. Θέλουμε την πρόκριση και θα κοιτάξουμε να πάρουμε έστω έναν βαθμό στο επόμενο ματς για να προκριθούμε ως πρώτοι». 

Για τους Μπουσκέτς και Παουλίνιο είπε: «Ίσως η τάση του Παουλίνιο είναι να παίζει πιο μπροστά και ο Μπουσκέτς πιο πίσω. Ίσως να ήταν σε παράλληλη γραμμή. Αυτό εξαρτάται από τον αντίπαλο. Ο αντίπαλος στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά πίσω και ήταν δύσκολο να κρατηθούν οι γραμμές». 

Και τον Σουάρες: «Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Το γκολ κάποιες φορές είναι ίσως ένα εκατοστό πιο δεξιά ή πιο αριστερά. Το καλό είναι ότι κάνουμε πολλές φάσεις και όταν κάνεις τόσες φάσεις θα έρθει και το γκολ». 

Σχετικά με την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού σχολίασε: «Η διαφορά είναι ότι όσο ήμουν εδώ, αυτό το κλίμα το είχα υπέρ μου. Τώρα το είχα εναντίον μου. Οι υπόλοιποι στην ομάδα δεν το ήξεραν τόσο, αν και ξέρουμε γενικά πόσο παθιασμένα ζουν το ποδόσφαιρο και τα ευρωπαϊκά ματς οι οπαδοί του Ολυμπιακού». 

Σε ερώτηση ήταν θετικό το αποψινό δείγμα για την ομάδα του, απάντησε: «Εμένα μου άρεσε πολύ η εικόνα και η προσπάθεια της ομάδας. Πάντα φυσικά πρέπει να προσαρμόζεσαι στις απαιτήσεις. Σήμερα το ματς ήθελε να κρατάμε τις θέσεις μας. Ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα ήταν που ήμασταν κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού. Η ομάδα ήταν πολύ κοντά σε κάθε φάση. Μας έλειψαν τα καλά τελειώματα. Όμως γενικά μου άρεσε πολύ το πνεύμα της ομάδας». 

Και για το πώς είδε τον Ολυμπιακό, είπε: «Ήταν κλειδί η απόδοση του Ολυμπιακού με πολύ καλή και συγκροτημένη άμυνα που δεν μας άφησε να σκοράρουμε. Με διαρκή αλληλοκάλυψη και σωστή στήριξη των παικτών. Πρέπει να το λέμε και αυτό. Το σημερινό αποτέλεσμα έχει να κάνει και με την απόδοση του αντιπάλου». 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)