to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν είναι για γέλια...

Είναι και κάποιες ειδήσεις που περνούν στα ψιλά μεν αλλά αν τις ξαναδιαβάσεις είναι από τις περιπτώσεις που βγάζουν μάτι


Είναι και κάποιες ειδήσεις που περνούν στα ψιλά μεν αλλά αν τις ξαναδιαβάσεις είναι από τις περιπτώσεις που βγάζουν μάτι. “Όσοι κάνουν δουλειές με τους Σκοπιανούς, τους θεωρούν... αναγκαίο κακό” λέει σε ενημερωτική ιστοσελίδα της βόρειας Ελλάδας, η υπεύθυνη τουριστικής προβολής του Δήμου Κασσάνδρας, σε μια προσπάθεια να περιγράψει το “κλίμα” που επικρατεί στον κύκλο των επαγγελματιών του τουρισμού στην περιοχή μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

“Αναγκαίο κακό”, λοιπόν, οι κάτοικοι της ακατονόμαστης χώρας για κάποιους ξενοδόχους της Χαλκιδικής.

Την ίδια ώρα από μια άλλη γωνιά της ελληνικής επικράτειας έρχεται η είδηση για τα ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία κάποιοι ξενοδόχοι της Λέσβου βομβαρδίσουν κάθε τρεις και λίγο τους υπεύθυνους της αλληλέγγυας δομής φιλοξενίας προσφύγων του ΠΙΚΠΑ κατηγορώντας τους για διαφυγόντα κέρδη. “Χασούρα”, λοιπόν, για κάποιους επαγγελματίες του νησιού οι πρόσφυγες που ξεχειλίζουν κάποιες φορές από το στοίβαγμα της Μόριας και βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο στο κτήριο του ΠΙΚΠΑ, στερώντας έσοδα από τους ξενοδόχους για τους οποίους όλο το νησί γνωρίζει ότι έχουν θησαυρίσει εκμεταλλευόμενοι την προσφυγική κρίση, αλλά ορισμένοι εξ αυτών δεν χάνουν ευκαιρία να στηρίζουν και να υποστηρίζουν τις ρατσιστικές ακρότητες που κατά καιρούς αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού.

Αναγκαίο κακό” οι τουρίστες από την ΠΓΔΜ. “Αναγκαίο κακό” και οι πρόσφυγες. Ας όψεται η ανάγκη που και οι μεν και οι δε ποιούν φιλοτιμία προκειμένου να προστατεύσουν τα έσοδα και τα κέρδη τους. Γιατί καλές οι διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια, αλλά είναι και αυτό το άτιμο το χρήμα στη μέση που αναγκάζει κάποιους να βάζουν νερό στο κρασί του εθνικισμού και της ξενοφοβίας τους και με το ένα χέρι να φασκελώνουν τους “προδότες” και τους “ανθέλληνες” πολιτικούς και με το άλλο να τσεπώνουν τα χρήματα των ακατονόμαστων γειτόνων του Βορρά και των “λαθροεισβολέων” της Ανατολής.

Θα είχε πλάκα να ασχολούμαστε με το φαιδρό της υπόθεσης ορισμένων ξενοδόχων της Χαλκιδικής και της Λέσβου αν και οι δύο περιπτώσεις δεν αφορούσαν σε θέματα που απαιτούν ευαίσθητο χειρισμό, καθώς ισορροπούν πάνω σε λεπτές γραμμές που χωρίζουν τον ανθρωπισμό από την κερδοσκοπία και την έννοια της καλής γειτονίας από την οικονομική εκμετάλλευση. Θα ήταν φαιδρές αυτές οι ειδήσεις αν δεν είχαν ως υπόβαθρο τον τυφλό εθνικισμό και την ξενοφοβία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)