to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Δεν είναι αθώοι»

Είναι χρέος των δημοκρατικών πολιτών αυτού του τόπου να υψώσουν τη φωνή του, και μαζικά να πουν ένα μεγάλο όχι στην αθώωση της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουν την καταδίκη όλης της ηγετικής ομάδας και των ταγμάτων εφόδου των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής


Μια ιδιαίτερης σημασίας καμπάνια ξεκινά αυτές τις ημέρες, με στόχο των εμπνευστών της να ενεργοποιηθεί η κοινωνία ενόψει της ολοκλήρωσης της δίκης της Χ.Α. Το κείμενο της συγκεκριμένης καμπάνιας και οι υπογραφές όσων τη στηρίζουν θα δημοσιοποιηθεί σε λίγες μέρες μέσω του Διαδικτύου και του Τύπου.

Η πρώτη υπογραφή στην καμπάνια ευαισθητοποίησης, που θα φέρει τον τίτλο «Δεν είναι αθώοι», είναι αυτή της Μάγδας Φύσσα και ακολουθούν οι δικηγόροι της οικογένειας.

Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά, που εδώ και καιρό συμμετέχει ενεργά στο Παρατηρητήριο της δίκης της Χ.Α. Πρόκειται για έναν από τους τέσσερις φορείς που έχουν συνεργαστεί για τη σύστασή του.

Αφορμή για την οργάνωση της συγκεκριμένης καμπάνιας στάθηκε η προκλητική για το δημόσιο αίσθημα πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, που ζήτησε την αθώωση όλης της Χρυσής Αυγής και την ενοχή μόνο του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.

Η αδιανόητη πρότασή της εισαγγελέως προσπάθησε, σύμφωνα με τους εμπνευστές της καμπάνιας, να βγάλει λάδι όλη την ηγεσία της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης καθώς υποστήριξε ότι ο ηγετικός πυρήνας δεν είχε δώσει εντολή για καμία επίθεση.

Όπως επισημαίνεται στο σκεπτικό της καμπάνιας ευαισθητοποίησης, η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση με τη στενή έννοια του όρου, με ιεραρχική δομή και στρατιωτική εκπαίδευση. Τα μέλη της εκτελούσαν εντολές. Στο δικαστήριο επί έναν ολόκληρο χρόνο προβλήθηκαν εκατοντάδες αδιάσειστα στοιχεία. Φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα που αποδεικνύουν τον σχεδιασμό των επιθέσεων και τη συγκάλυψή τους, όπως για παράδειγμα στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή των ταγμάτων εφόδου της οργάνωσης στις επιθέσεις που δέχθηκαν οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Η εισαγγελέας επέλεξε να μην δει τα στοιχεία.

Την ώρα λοιπόν που η πολύκροτη δίκη βρίσκεται λίγο πριν από την ολοκλήρωσή της είναι χρέος των δημοκρατικών πολιτών αυτού του τόπου να υψώσουν τη φωνή του, και μαζικά να πουν ένα μεγάλο όχι στην αθώωση της Χρυσής Αυγής και να ζητήσουν την καταδίκη όλης της ηγετικής ομάδας και των ταγμάτων εφόδου των ναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής.

Σε λίγες ημέρες, όταν θα δημοσιοποιηθεί επισήμως το κείμενο της καμπάνιας, ας βάλουμε όλοι την υπογραφή μας στο «Δεν είναι ανθώοι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)