to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν είναι αφελής η μεσαία τάξη

Πολλή φόρα φαίνεται να έχουν πάρει ο Κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του στο χαϊδολόγημα της μεσαίας τάξης


Πολλή φόρα φαίνεται να έχουν πάρει ο Κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του στο χαϊδολόγημα της μεσαίας τάξης. Αλλά είναι προφανές ότι το χαϊδολόγημα αυτό βασίζεται σε λανθασμένες και απολύτως αυθαίρετες εκτιμήσεις.

Πρώτον: Θεωρούν ότι η μεσαία τάξη αισθάνεται ανταγωνιστικά απέναντι στους πιο αδύναμους και τους επισφαλείς. Και ότι πιστεύει πως, αν τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα αφεθούν στην τύχη τους, η ίδια θα δει καλύτερες μέρες. Κάνουν λάθος. Η κοινωνία διατηρεί ακόμα χαρακτηριστικά συνοχής και αλληλεγγύης. Και θυμάται πολύ καλά ποιοι την έσπρωξαν στον γκρεμό. Δεν ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον: Πιστεύουν ότι η μεσαία τάξη νιώθει σύμμαχος με τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Και εδώ κάνουν λάθος: Οι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι μικροί επιχειρηματίες ξέρουν πολύ καλά ότι η εύνοια του Κ. Μητσοτάκη στους δυνατούς θα χρησιμοποιηθεί για να εξαλειφθεί ο ανταγωνισμός των ασθενέστερων. Και ότι οι ίδιοι δεν έχουν κανένα μέλλον στην ανάπτυξη που έχει στο μυαλό του ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Τρίτον: Θεωρούν ότι η μεσαία τάξη δεν ενδιαφέρεται για το κοινωνικό κράτος. Και εδώ κάνουν λάθος. Οι άνθρωποι αυτοί καταλαβαίνουν αρκετά ώστε να ενδιαφερθούν για τη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία πριν χάσουν οριστικά την πρόσβασή σε αυτές.

Είναι λοιπόν λάθος οι υπολογισμοί της Ν.Δ. Και η Αριστερά πρέπει να εξηγήσει καθαρά στον κόσμο ότι ο μόνος βιώσιμος δρόμος είναι η δίκαιη ανάπτυξη με προοδευτικές ελαφρύνσεις και στήριξη για τους πολλούς. Και ότι το αντίπαλο σχέδιο στηρίζει τους ισχυρούς και σημαίνει τεράστια οπισθοδρόμηση για όλους τους υπόλοιπους. Δεν είναι αφελής η μεσαία τάξη.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)