to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:39 | 18.01.2017

Κοινωνία

«Δεν είναι άφαντοι οι εργαζόμενοι του κέντρου φιλοξενίας στο Κουτσόχερο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής

Απάντηση στα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «άφαντους» εργαζόμενους, οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω προγραμμάτων στον δήμο Λάρισας, για την διαχείριση του προσφυγικού και του κέντρου φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, έδωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Δημήτρης Δεληγιάννης.


Ο κ. Δεληγιάννης είπε κατηγορηματικά ότι οι 90 εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί στον δήμο Λάρισας, εργάζονται για τον σκοπό που έχουν προσληφθεί, εξηγώντας ουσιαστικά πως οι 50 εξ αυτών εργάζονται στον χώρο του Κουτσόχερου και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι βρίσκονται σε άλλους τομείς που αφορούν εργασίες διοικητικές και μη, για το κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων.

 

Να σημειωθεί πως αυτός ο καταμερισμός υπάρχει, καθώς, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, οι εργασίες για την στήριξη του κέντρου φιλοξενίας στο Κουτσόχερο είναι πολυποίκιλες και δεν σχετίζονται μόνο με τις άμεσες εργασίες εντός του χώρου.

 

«Δεν είναι άφαντοι οι εργαζόμενοι. Οι 50 υπάλληλοι από τους 90, δηλαδή πάνω από το 50% των εργαζομένων που προσλήφθηκαν, βρίσκονται στο κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο. Θα πρέπει λοιπόν να αναρωτηθούμε αν είναι “άφαντοι” ή όχι, οι άλλοι 15 άνθρωποι οι οποίοι είναι τοποθετημένοι και εργάζονται στο κοινωνικό παντοπωλείο και στην αποθήκη που βρίσκονται τα ρούχα που διανέμονται στους πρόσφυγες. Επίσης θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν είναι άφαντοι ή όχι, οι έξι εργαζόμενοι που θα τοποθετηθούν στα σχολεία που θα πάνε τα προσφυγόπουλα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δεληγιάννης.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και σε εκείνους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στους ξενώνες του δήμου, οι οποίοι, όπως είπε, «καλύπτουν και τις ανάγκες των ανθρώπων που αδυνατούν να επιστρέψουν στο κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο», αλλά και στο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καλύπτει τις ανάγκες των προσφύγων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)