to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:49 | 25.05.2023

Κοινωνία

Δεν είχε ερωτικό περιεχόμενο η ταινία που πρόβαλε δασκάλα σε παιδιά δημοτικού

Η ταινία Shower Boys, που πρόβαλε δασκάλα σε παιδιά της Δ' τάξης προκαλώντας αντίδραση των γονέων ενός παιδιού, είναι κοινωνικού περιεχομένου με παιδαγωγικό στόχο τον προβληματισμό των παιδιών και το εύρος της ηλικιακής της απεύθυνσης ήταν 11 με 18 ετών.


Όπως γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος στο News247.gr:


Εμφανείς γίνονται τα τελευταία 24ωρα οι προσπάθειες στοχοποίησης εκπαιδευτικού η οποία υποτίθεται ότι πρόβαλλε ερωτική ταινία σε παιδιά δημοτικού σχολείου. Γράφουμε "υποτίθεται" γιατί ουδείς μπορεί να βεβαιώσει ότι η ταινία ήταν πράγματι ερωτικού περιεχομένου. Από το ρεπορτάζ μάλιστα προκύπτει το ακριβώς αντίθετο.

Η ταινία Shower Boys είναι κοινωνικού περιεχομένου με παιδαγωγικό στόχο τον προβληματισμό των παιδιών και το εύρος της ηλικιακής της απεύθυνσης ήταν 11 με 18 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7 η εκπαιδευτικός (θεατρολόγος στην ειδικότητά της) μπήκε με ειδικούς κωδικούς στην ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών "CINEDU" του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Από τους κωδικούς και μόνο, που αντιστοιχούν σε εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το σύστημα θα μπορούσε να ανάψει "στοπ" στο κατέβασμα της ταινίας αν δεν ήταν προορισμένη να απευθυνθεί σε παιδιά δημοτικού σχολείου.

Κατά εκπαιδευτικές πηγές η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (μέσω του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής), πληροφορία όμως που το ΙΕΠ διέψευσε με την εξής ανακοίνωση: "Διευκρινίζεται ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής δεν έχει εγκρίνει τις ταινίες οι οποίες είναι αναρτημένες στην ψηφιακή πλατφόρμα κινηματογραφικών ταινιών «CINEDU» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου".

Πηγές του Υπουργείου Παιδείας πάντως αποφεύγουν να πάρουν θέση. Περιμένουν το πόρισμα της αρμόδιας διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ερευνά το περιστατικό μετά από καταγγελίες γονέων αλλά παράλληλα διευκρινίζουν ότι η προβολή ή όχι μίας ταινίας βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της σχολικής μονάδας (και του διευθυντή της) στο πλαίσιο της αυτονομίας της.

H εκπαιδευτικός, χωρίς να κάνει κάτι μη προβλεπόμενο, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και απειλείται με αγωγές.

Το τρέιλερ της ταινίας

Γονείς υποστηρίζουν ότι το παιδί τους επέστρεψε στο σπίτι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά την προβολή της ταινίας και τονίζουν ότι για την προβολή του εν λόγω φιλμ θα έπρεπε πρώτα να ερωτηθούν.

tags: παιδιά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)