to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Δεν έχει σήμα» η CYTA για τους εργαζόμενους

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι της Cyta Hellas, οι οποίοι, μετά την εξαγορά της εταιρείας από τη Vodafone ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας και το μέλλον τους και ζητούν συναντήσεις με τη διοίκηση, χωρίς, όπως καταγγέλλουν, ανταπόκριση


(φωτογραφίες από την απεργιακή περιφρούρηση στη Μεταμόρφωση: left.gr)

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν την Παρασκευή 2/2 οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Cyta», η οποία εξαγοράστηκε τις προηγούμενες μέρες από την «Vodafone». 

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των εκπροσώπων τους για ενημέρωση σχετικά με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τους όρους και τις συνθήκες αυτών στο νέο εργοδότη δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση από την διοίκηση, η οποία κρατάει κατεβασμένο το ακουστικό της συνεννόησης με τους περίπου 700 εργαζόμενους.

Οι τελευταίοι αγωνιούν για το μέλλον τους διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές τους συνθήκες. Η απεργία που προκήρυξε το Σωματείο συνοδεύτηκε από περιφρουρήσεις της απεργίας σε κτίρια της εταιρείας, όπως αυτό στη Μεταμόρφωση. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Σωματείου: «Δείχνουμε την πραγματική μας παραγωγική δύναμη, σταματάμε την μηχανή παραγωγής κέρδους των μεγάλων επιχειρηματιών, μέχρι να λάβουμε εγγυήσεις  εξασφάλισης για το εργασιακό μας παρόν και μέλλον. Συλλογικά, σχεδιασμένα και αλληλέγγυα έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε, δηλαδή το αποτέλεσμα της καθημερινής μας εργασίας να επιστρέφει και να μοιράζεται σε εμάς, ισότιμα και δίκαια».

Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο χώρος των τηλεπικοινωνιών αποτελεί έναν ιδιαίτερα επικερδή κλάδο, καθώς οι εταιρείες αποκομίζουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο ενώ την ίδια στιγμή μειώνουν τους μισθούς και αυξάνουν την πίεση της εργασίας τους.  Για τις συνθήκες εργασίας δε που επικρατούν ούτε λόγος καθώς ακόμη και στοιχειώδη προσχήματα τήρησης της ελληνικής νομοθεσίας σε ότι αφορά τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια ώρα, οι πιο κερδοφόρες από αυτές τις εταιρείες, όπως η Vodafone, καταθέτουν προτάσεις εξαγοράς των εταιρειών (Cyta Hellas, Forthnet) οι οποίες έχουν μείνει πίσω στο παιχνίδι του ανταγωνισμού των επιχειρηματικών συμφερόντων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)