to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:34 | 16.01.2021

Πολιτική

«Δεν αρκεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου»: Μέτρα οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων ζητά η Χ. Καφαντάρη

Η Χαρά Καφαντάρη, βουλεύτρια Δυτικής Αθήνας και αν. τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σήμερα, στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο».


Περιλήπτικά, η αν. τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, τόνισε:

·        Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει σχέδιο, βλέποντας και κάνοντας σε όλα τα επίπεδα.

·        Δεν αρκεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, απαιτούνται γενναία μέτρα οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων.

·        Η Κυβέρνηση, που λειτουργεί υπέρ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, θέλει να χτυπήσει, ακόμη και να καταργήσει, την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

·        Επιμένουμε να ζητάμε τα πρακτικά των λοιμωξιολόγων, μαζικά και στοχευμένα τεστ και δωρεάν συνταγογράφησή τους και συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με τους εμβολιασμούς​

Ακολουθεί η συνέντευξη:

«Η πανδημία είναι ένα γεγονός που δεν γνωρίζουμε απόλυτα την εξέλιξή της γιατί είναι κάτι πρωτόγνωρο. Εξελίσσεται, υπήρξε πρώτο, δεύτερο κύμα και τώρα οι ειδικοί μιλάνε για πιθανό τρίτο κύμα. Αυτό το οποίο έχει φανεί με έμφαση είναι ότι αυτή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει σχέδιο, βλέποντας και κάνοντας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό φαίνεται πάρα πολύ καλά με το τι έγινε στην Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μητσοτάκης, οι Υπουργοί του και οι αυτοδιοικητικοί της ΝΔ αλληλοαναιρούνται.

Ο εμπορικός κόσμος, τα επιμελητήρια, οι εμπορικοί σύλλογοι, έχουν ζητήσει το άνοιγμα του εμπορίου, με την τήρηση όλων των μέτρων. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λύνονται όλα τα προβλήματα. Ακόμα και μέσα στις γιορτές ο τζίρος ήταν μειωμένος κατά 30%. Δεν αρκεί το άνοιγμα του λιανεμπορίου, απαιτούνται γενναία μέτρα οικονομικής στήριξης των μικρομεσαίων. Ως ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ασκούμε υπεύθυνη αντιπολίτευση και έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, όπως επαναφορά του μέτρου - που είχε ισχύσει επί δικής μας διακυβέρνησης - των 120 δόσεων, επιδότηση ενοικίων. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί το 95% της εθνικής οικονομίας μας, είναι η ραχοκοκαλιά της. Η Κυβέρνηση, που λειτουργεί υπέρ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, πιστεύω ότι θέλει να χτυπήσει, ακόμη και να καταργήσει, την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Επιμένουμε να ζητάμε τα πρακτικά των λοιμωξιολόγων, μαζικά και στοχευμένα τεστ και δωρεάν συνταγογράφησή τους και συγκεκριμένα μέτρα σχετικά με τους εμβολιασμούς». 

 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)