to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:42 | 25.02.2018

Αθλητισμός

Ποιο ντέρμπι; Δεν ξεκίνησε ποτέ, στο νοσοκομείο ο Γκαρθία, επίδειξη... οργάνων από τον Μιραλάς, δακρυγόνα και κρότου λάμψης έξω από την Τούμπα! (βίντεο)

Λίγο πριν την έναρξη ο προπονητής του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία, φέρεται να δέχτηκε στο κεφάλι ρολό χαρτιού και αυτό ήταν αιτία να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια - Για προσχεδιασμένη ενέργεια κάνει λόγο ο ΠΑΟΚ


(φωτογραφία: ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)


Δεν ξεκίνησε το ντέρμπι της Τούμπας, αφού λίγο πριν από  την έναρξη ο προπονητής του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία, δέχτηκε στο κεφάλι ρολό χαρτιού και αυτό ήταν αιτία να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια. Αμέσως μετά αποχώρησαν οι διαιτητές και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ. Σαράντα λεπτά από την καθορισμένη έναρξη του αγώνα ο προπονητής του Ολυμπιακού, Οσκαρ Γκαρθία, διακομίστηκε με μικρό βαν λεωφορείο και συνοδευόμενος από τους παραγοντες της ομάδας του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για περαιτέρω εξετάσεις και ιατρικό έλεγχο.

Μιάμιση ώρα μετά την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα το μεγαλύτερο μέρος των 28.000 φιλάθλων είχε αποχωρήσει από το γήπεδο, ενώ δεν υπήρχε ανακοίνωση από τον διαιτητή Αρετόπουλο και τους εκπροσώπους της διοργανώτριας αρχής. Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια και αποδοκίμαζαν τους «ερυθρόλεκους».

Με μία σύντομη επιχείρηση και με τη χρήση δακρυγόνων οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν το πλήθος των οπαδών του ΠΑΟΚ, που έξω από το γήπεδο της Τούμπας είχαν αποκλείσει την κεντρική θύρα και αποδοκιμαζαν τον Ολυμπιακό. Οι συγκεντρωμένοι οπαδοί απομακρύνθηκαν σε απόσταση από το γήπεδο.  

Στο ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο θα διανυκτερεύσει ο Γκαρθία

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο όπου μετέβη, θα διανυκτερεύσει ο προπονητής του Ολυμπιακού Οσκαρ Γκαρθία, αν και για την προώθηση της έρευνας σχετικά με τον τραυματισμό του, απαιτείται γνωμάτευση Δημόσιου Νοσοκομείου. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστηρίζουν ότι ο Γκαρθία θα μείνει στο Διαβαλκανικό όλη τη νύχτα και το πρωί αναμένεται να πάρει εξιτήριο.  

Οι δυο αποστολές, όπως και οι διαιτητές, παραμένουν στα αποδυτήρια του γηπέδου, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Σάββας Θεοδωρίδης, εξερχόμενος του γηπέδου, και ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την στάση της πειραϊκής ΠΑΕ, απάντησε: «Για παιχνίδι που δεν έγινε δεν έχω να πω τίποτα». 

Αποχώρησαν οι δυο ομάδες από το γήπεδο

Λίγο μετά τις 11 μ.μ., αποχώρησε αρχικά η αποστολή του ΠΑΟΚ από το γήπεδο της Τούμπας και στη συνέχεια αυτή του Ολυμπιακού, από ένα ντέρμπι που ποτέ δεν ξεκίνησε. Στο γήπεδο παρέμεινε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων απέφυγαν κάθε σχόλιο για την λυπηρή αυτή εξέλιξη που αμαύρωσε το ελληνικό πρωτάθλημα. 
Έξω από το γήπεδο και σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων περιμετρικά, υπάρχουν θραύσματα από πέτρες και πλακάκια που πέταξαν  οι οπαδοί του ΠΑΟΚ όταν απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς όμως να φαίνονται ζημίες στα παρκαρισμένα εκεί αυτοκίνητα. 

Για προσχεδιασμένη ενέργεια κάνει λόγο ο ΠΑΟΚ

Για προσχεδιασμένη ενέργεια των ανθρώπων του Ολυμπιακού μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος στο συνδρομητικό κανάλι της Nova. Ο Κυριάκος Κυριάκος στάθηκε στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα, μιλώντας για «προκατασκευασμένη κίνηση». Είπε συγκεκριμένα:
«Περιμένουμε να κλείσει ο διαιτητής το φύλλο αγώνα. Έχετε δει τα πράγματα, τα έχετε συζητήσει. Ο Ολυμπιακός ήρθε εδώ με συγκεκριμένο στόχο. Από την αρχή είχαν ψευδαισθήσεις τραυματισμών, επικοινωνίας. Όπως δεν σεβάστηκαν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, έτσι δεν σεβάστηκαν και σήμερα. Κρίνονται όλοι, για όσα κάνουν στο ποδόσφαιρο.
Ήταν προκατασκευασμένη η κίνηση για τον Ολυμπιακό. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να ουρλιάζουν, τίποτα άλλο. Δε συνεργάστηκαν με τον γιατρό του αγώνα για τον προπονητή τους. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να προκαλέσουν, να ανεβάσουν τους τόνους. Έκαναν πολύ μεγάλο αγώνα να το πετύχουν αυτό. Όσοι έχουν έρθει πολλές φορές στο γήπεδο σε τέτοια παιχνίδια αντιλαμβάνονται τι μεγάλος αγώνας έγινε από τον κόσμο για τη συμπεριφορά του», για να προσθέσει στο τέλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει τι θα γίνει με την εξέλιξη του αγώνα.
«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Ο καθένας μπορεί με μία φαντασίωση να κερδίσει λίγα λεπτά από αυτό που τον περιμένει, αλλά δεν μπορεί εσαεί».

Αποχώρησε από το γήπεδο της Τούμπας ο Όσκαρ Γκαρθία με προορισμό το νοσοκομείο, έτσι ώστε να εξετασθεί από ειδικούς γιατρούς. Νωρίτερα τον είχε εξετάσει ο γιατρός του αγώνα.

Στο νοσοκομείο ο Όσκαρ Γκαρθία!

Ο Ισπανός τεχνικός, που δέχθηκε αντικείμενο στο κεφάλι (ένα ρολό ταμειακής), έφυγε από το γήπεδο και πλέον μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Εκεί θα εξετασθεί από τους γιατρούς έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος. Νωρίτερα τον είδε και ο γιατρός του αγώνα, o οποίος συνέστησε τη μεταφορά του στο νοσοκομείοο.

Δακρυγόνα και κρότου λάμψης έξω από την Τούμπα!

Αγανακτισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρίσκονται έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου και φωνάζουν συνθήματα κατά του Ολυμπιακού.

Για να διαλυθεί το πλήθος χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας ενώ υπάρχει ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

    2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
    § Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)