to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 24.11.2021

Κοινωνία

«Δεν αργήσαμε» δηλώνει ο Πλεύρης με 100 νεκρούς την ημέρα!

Μια κυνική ομολογία ότι τα μέτρα ελήφθησαν μόνο όταν το σύστημα πιέστηκε και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών ότι επίκειτο νέο κύμα της πανδημίας.


«Δεν αργήσαμε καθόλου, τα μέτρα που παίρνουμε είναι δυναμικά, τα παίρνουμε στη κατεύθυνση ότι πιέζεται το σύστημα όμως έχουμε πει κάτι ξεκάθαρο, που το λέμε σε όλους τους τόνους ότι όταν το 73% των ενήλικων είναι εμβολιασμένοι δεν θα υπάρξει λοκντάουν» αυτά δήλωσε ο έλληνας Υπουργός Υγείας όταν ρωτήθηκε μέχρι και από τον... ΣΚΑΙ να θα έπρεπε να λάβει μέτρα νωρίτερα.

Αυτά λέγονται όταν κάθε μέρα ανακοινώνεται η πληρότητα νοσοκομείων, οι δυσκολίες εφημερίας, οι αναβολές προγραμματισμένων χειρουργείων. Συγκεκριμένα χθες ανακοινώθηκαν ακόμη 91 θάνατοι και 8.100 κρούσματα και 597 διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας συνεχίζοντας τα νούμερα - σοκ των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα οι καθηγητές Θωμαϊδης - Ψαλτοπούλου τόνισαν σε δηλώσεις τους πως είμαστε στην κορυφή του κύματος, δεν μπορεί να αποκλειστεί νέο λοκντάουν, κάτι που απέκλεισε ρητά ο Θ. Πλεύρης.

Ταυτόχρονα κραυγή αγωνίας αρθρώνουν τα νοσοκομεία της χώρας με πιο πρόσφατο παράδειγμα των Σύλλογο Εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο.

Αναρωτιόμαστε αν η «νέα επιτροπή» συμφωνεί με τις εκτιμήσεις αυτές του Υπουργείου...

Και το ΕΣΥ σύστημα μίας νόσου...

Ταυτόχρονα, στην ολέθρια κυβερνητική πρόθεση να μετατραπεί το ΕΣΥ σε σύστημα «μίας νόσου» - μόνο για περίθαλψη covid περιστατικών -, όπως διαφάνηκε από την εγκύκλιο Γκάγκα για αναστολή των τακτικών χειρουργείων, αντιστέκονται οι γιατροί, με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, να δηλώνει ότι δεν θα την αποδεχτούν λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μάθαμε ότι σήμερα  (σ.σ.: την Τρίτη) ετοιμάζεται το υπουργείο Υγείας να στείλει εγκύκλιο για μείωση των τακτικών χειρουργείων. Ενημερώσαμε στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθούν τα τακτικά χειρουργεία και να αναβληθούν, γιατί θα εκτεθούμε απέναντι στον κόσμο με non covid παθήσεις και ασθένειες που περιμένει να χειρουργηθεί και έχει πάρει τα ραντεβού του ... Θα κάνουμε έκτακτο συμβούλιο ως ΕΙΝΑΠ. Θεωρώ απαράδεκτο να γίνει αυτό. Εμείς θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια τα χειρουργεία να πραγματοποιηθούν ... Ξαναγυρίζουμε πίσω, όπως πριν ένα χρόνο. Δεν θα ξαναγυρίσουμε πίσω. Αυτά τα χειρουργεία πρέπει να γίνουν. Οι άνθρωποι έχουν ζητήσει τα ραντεβού τους, ξέρουν ότι θα χειρουργηθούν. Καταλαβαίνετε την αγωνία του καθενός που είναι non covid, να θέλει να χειρουργηθεί, να λύσει το πρόβλημά του ... δεν πρόκειται να το δεχθούμε αυτό...»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)