to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:41 | 26.06.2018

Πολιτική

Δήλωση Τσίπρα: Παρά τα ανόητα σχέδια κάποιων, η κυβέρνηση θα έχει συνέχεια

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι, θα έχει συνέχεια, πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από το Λονδίνο


Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή, είπε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του απεσταλμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ν.Λιονάκη, σχετικά με την αποχώρηση βουλευτή των ΑΝΕΛ. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι, θα έχει συνέχεια, πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, τα οποία, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη, απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας». «Είναι προφανές το γιατί. Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη, που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα τα καταφέρουν.Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει τον σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού», τονίζουν οι ίδιες πηγές. 

Αναλυτικά η απάντηση του πρωθυπουργού στη σχετική ερώτηση:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, σε αυτή τη σημαντική στιγμή, στο κατώφλι της εξόδου από το μνημόνιο, για την επόμενη ημέρα της χώρας, η πολιτική σταθερότητα είναι μια παράμετρος βασική. Οι σημερινές εξελίξεις στην Αθήνα με την ανεξαρτητοποίηση βουλευτή του συγκυβερνώντος κόμματος, σας κάνουν να ανησυχείτε για την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα στη χώρα;

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν ανησυχώ καθόλου. Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση, παρά τους σχεδιασμούς που υπάρχουν και τα σχέδια τα ανόητα, κατά την άποψή μου, που κάποιοι επιχειρούν, δεν θα έχει ασυνέχεια. Θα έχει συνέχεια η κυβερνητική συνοχή και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Δεν ανησυχώ καθόλου. Πόσο δε μάλλον, όταν πλέον είναι σε όλους σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση, που έχει περάσει από σαράντα κύματα, κατάφερε να επιβιώσει σε πολύ δυσκολότερες στιγμές. Πόσο δε μάλλον τώρα, που ανοίγεται μπροστά μας ένας πολύ θετικός ορίζοντας. Και μιας και βρίσκομαι στη Βρετανία, να πω ότι μια εξαιρετική ταινία ήταν το «too hard to die». Λοιπόν, είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)