to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το δελτίο καιρού είναι προσφορά του Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μπει επιτέλους ένα τέλος στην πολυφωνία των επιστημόνων που μόνο σύγχυση προκαλεί στους μετακλητούς του Μαξίμου


Από τη μία οι αθλιότητες με τα φέρετρα και τα στρέμματα, από την άλλη οι χυδαιότητες με τα δακρύβρεχτα κείμενα της δήθεν κόρης που έκλαιγε την δήθεν καμένη στο Μάτι μάνα της, ήρθε και πέρασε στα ψιλά της ομιλίας του πρωθυπουργού η ενδιαφέρουσα πρότασή του για την ΕΜΥ και το Αστεροσκοπείο. «Ανεξάρτητοι φορείς όπως η ΕΜΥ, όπως το Αστεροσκοπείο, θα πρέπει να συμπτυχθούν μέσα στην Πολιτική Προστασία, πρέπει να αποτελούν μέρος της και να μην είναι ανεξάρτητοι. Αυτή είναι η πρότασή μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας ακόμη πιο ξεκάθαρο το πώς αντιλαμβάνεται το επιτελικό του κράτος. Ένα κράτος συγκεντρωτικό, που θα ελέγχει τα πάντα και δεν θα επιτρέπει σε ανεξάρτητους φορείς -ακόμη και επιστημονικούς- να χαλάνε το όποιο αφήγημα του Μαξίμου.

Γιατί αν το Μαξίμου λέει πως οι φωτιές έκαιγαν με 8 μποφόρ, πάει και τελείωσε. Δεν μπορεί να βγαίνει η ΕΜΥ και η κάθε ΕΜΥ και να λέει άλλα. «Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε διαφορετικές απόψεις και να τσακώνονται οι μετεωρολόγοι για το αν ο άνεμος ήταν 6 μποφόρ ή 4 μποφόρ ή 8 μποφόρ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Πρέπει να υπάρχει μία δομή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αιτιολογήσει την πρότασή του. Δεν μπορεί να λέει το Μαξίμου για πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα και να εμφανίζεται ένα κάποιο Αστεροσκοπείο και να λέει άλλα.

Έτσι, και πολύ ορθά, ο πρωθυπουργός ζήτησε να μπει επιτέλους ένα τέλος στην πολυφωνία των επιστημόνων, που μόνο σύγχυση προκαλεί στους μετακλητούς του Μαξίμου και στους υπουργούς του. Η Πολιτική Προστασία και κατ' επέκταση το Πρωθυπουργικό Γραφείο θα αποφασίζει πλέον τι καιρό θα κάνει και κατά πού θα φυσάει ο άνεμος. Τα αυτονόητα δηλαδή.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)