to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:20 | 03.12.2018

Πολιτική

Δελτία ναι, αλλά όχι και ειδήσεων...

Δεν ήταν... σημαντικές ειδήσεις η επίσκεψη Τσίπρα στα Καλάβρυτα, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση 42 εκατ. ευρώ σε 45.000 κτηνοτρόφους, η απόφαση του Eurogroup που επικύρωσε το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού. Όσο για το πόρισμα για τα σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ, χάθηκε πίσω από κραυγές και απειλές του Άδ. Γεωργιάδη περί μηνύσεων... Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν η προφυλάκιση του ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδου, οι συνθήκες θανάτου της φοιτήτριας στη Ρόδο, η παρουσία Μητσοτάκη στο Ίλιον, το Μακεδονικό, η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Αλ. Τσίπρας από τα Καλάβρυτα: Να οργανώσουμε μαζί τα επόμενα βήματα για να στηριχθεί ο αγροτικός κόσμος.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον Αγροτικό και Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων και έχει σύσκεψη με το προεδρείο του - Στη συνέχεια απηύθυνε ομιλία σε μέλη του Αγροτικού και Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων. (αναλυτικά)


 

Ηθική αυτουργία Άδ. Γεωργιάδη στο πόρισμα της πλειοψηφίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Η πολυπλόκαμη υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ -ως μέρος της κατάστασης στο χώρο της δημόσιας υγείας- αναβιώνει μέσα από τις 158 σελίδες του πορίσματος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή - Εκατόν πενήντα οκτώ σελίδες, αλλά με ένα βασικό -πολιτικό- πρωταγωνιστή, τον σημερινό αντιπρόεδρο της ΝΔ και διατελέσαντα υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη (αναλυτικά)


 

Αλ. Τσίπρας: Ηθικό χρέος στους λαούς της Ευρώπης η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων

Φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου του 1943, απέδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. (αναλυτικά)


 

Σημαντικές εξαγγελίες του Αλ. Χαρίτση από το βήμα της ΚΕΔΕ

Νέες προσλήψεις, προγράμματα, βελτιώσεις στον «Κλεισθένη» και νομοθετήματα για την ενίσχυση του θεσμικού ρόλου της αυτοδιοίκησης, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας την Δευτέρα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (αναλυτικά)


 

Σκάνδαλο αρθροσκοπήσεων: Η εταιρεία της συζύγου του Μ. Σαλμά πρέπει να επιστρέψει 276.000 ευρώ στον ΕΟΠΥΥ

Τo Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ έκανε δεκτή την πρόταση του Γενικού Επιθεωρητή της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και καταλόγισε σε βάρος της εταιρείας «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΥΠΕΡΗΧΟΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΙΔΕ ΕΕ» (εταιρεία με συμμετοχή της συζύγου του Μάριου Σαλμά, τέως Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας στην Κυβέρνηση Σαμαρά) το ποσόν των 276.458,02 ευρώ, «ποσόν που πρέπει να επιστραφεί στον ΕΟΠΥΥ ως αχρεωστήτως καταβληθέν» (αναλυτικά)


 

Το κατηγορητήριο σε βάρος των 4 αστυνομικών για «θανατηφόρα σωματική βλάβη» στον Ζακ Κωστόπουλο

Οι κατηγορούμενοι, στους οποίους αποδίδει, σύμφωνα με το δικαστικό λειτουργό, συνέβαλαν με κλωτσιές και άλλα χτυπήματα που αναλύονται διεξοδικά, στο θάνατο του 33χρονου έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλαδστωνος (αναλυτικά)


 

Η κυβέρνηση, σταθερά προσηλωμένη στην αρχή της κοινωνικής ισότητας και αλληλεγγύης

«Εγγυάται τις ιδιαίτερες προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής» (αναλυτικά)


 

Έως τις 11 Δεκεμβρίου θα ψηφιστεί η ρύθμιση για τη μη περικοπή των συντάξεων

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί άμεσα (αναλυτικά)


 

Eurogroup: Επικυρώθηκε το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού

«Δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών (αναλυτικά)


 

Το νέο «μίγμα» φαρμακευτικής πολιτικής

Το νέο «μίγμα» φαρμακευτικής πολιτικής στην μεταμνημονιακή περίοδο, που έχει στόχο τη συνολική ευστάθεια στην αγορά φαρμάκου, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στους εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας (ΣΦΕΕ-ΠΕΦ-PIF) και στην επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης  (αναλυτικά)


 

Σχέδιο νόμου για την πρόσβαση των ΑμεΑ στις διαδικτυακές εφαρμογές των φορέων του Δημοσίου

Την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή για την ισότιμη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στις διαδικτυακές εφαρμογές των φορέων του δημοσίου μέσω φορητών συσκευών, προαναγγέλλει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (αναλυτικά)


 

«Η Ελλάδα είναι η σημαντικότερη νησίδα αισιοδοξίας στην Ευρώπη»

«Μετά από μια μεγάλη κρίση, η ανάπτυξη στην Ελλάδα επέστρεψε. Ο ρυθμός ανάπτυξης ξεπερνά ήδη το 2%, για πρώτη φορά από το 2007, και η ανεργία υποχώρησε κάτω από το 19%. Πλέον, η Ελλάδα είναι η σημαντικότερη νησίδα αισιοδοξίας στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας σε συνέδριο που συνδιοργάνωσαν το περιοδικό Economist και το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, στο Βερολίνο (αναλυτικά)


 

Χορήγηση ενισχύσεων de minimis 42 εκατ. ευρώ σε 45.000 αιγοπροβατοτρόφους

Η πληρωμή, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, καθώς ήδη έχει υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον κ. Αραχωβίτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη (αναλυτικά)


 

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Αναστάσιος Τάγαρης, μιλώντας στην ΕΡΤ1. (αναλυτικά)


 

Κατανομή 44 εκατ. ευρώ στους δήμους

Από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και από το Τέλος Διαφήμισης - Κατηγορίας Δ' (αναλυτικά)


 

Ικανοποίηση στη ΔΕΗ για την αναβάθμισή της από την S&P

Την ικανοποίησή της για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τη Standard & Poor's κατά μία βαθμίδα, από CCC σε CCC+, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των προοπτικών (outlook), από αρνητικές σε θετικές, εκφράζει η ΔΕΗ. (αναλυτικά)


 

Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ έχουν προγραμματιστεί για την έρευνα των υδρογονανθράκων

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, Γιάννης Μπασιάς, μίλησε στο φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για την ενεργειακή νομοθεσία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. (αναλυτικά)


 

Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Ξεπέρασαν τις 1.000 οι υποθέσεις των οποίων έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση

Έγινε κούρεμα των οφειλών και ξεκίνησε η διαδικασία της ρύθμισης και των δόσεων (αναλυτικά)


 

Υπεγράφη η απόφαση για την ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία

Οι Νίκος Παππάς και Λευτέρης Κρέτσος υπέγραψαν Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των όρων και της διαδικασίας πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία στο τηλεοπτικό προϊόν, καθώς και των υποχρεώσεων που προκύπτουν για τους τηλεοπτικούς σταθμούς κάθε κατηγορίας (ελεύθερη, συνδρομητική, μη γραμμική τηλεόραση κ.ά.) (αναλυτικά)



 

Ρ. Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής σταθερός σύμμαχος των ΑμεΑ

«Η πόρτα της Περιφέρειας είναι πάντα ανοιχτή για όλους και όλες. Όχι μόνο στις 3 Δεκεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά κάθε μέρα» (αναλυτικά)


 

Το Υπουργείο Εργασίας στηρίζει έμπρακτα τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υλοποιεί τα τελευταία 3,5 χρόνια σειρά παρεμβάσεων, στηρίζοντας έμπρακτα τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. (αναλυτικά)


 

Σχέδιο ανάπλασης υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας

«Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα έχει η Αθήνα. Οι περιοχές γύρω από την Ομόνοια, τα Πατήσια, η πλατεία Βάθη είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Πρέπει να γίνουν πράσινες διαδρομές και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς κατεδαφίσεις» (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)