to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:45 | 06.12.2012

Πολιτική

Δεκέμβρης 2009: Ο Κάρολος Παπούλιας... εκτός γραμμής

Λίγο πριν αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα της κρίσης (ξέρετε φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες) λίγο πριν αρχίσει το σύστημα να αντιμετωπίζει την αγανάκτηση με καταστολή (ξέρετε, ξύλο, δακρυγόνα, συλλήψεις, βασανισμοί), ο κ. Παπούλιας δικαιολογούσε την εξέγερση των νέων:


"ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η ερώτηση απευθύνεται στον κ.Παπούλια. Έγιναν φασαρίες και διαδηλώσεις στη χώρα σας το περασμένο φθινόπωρο. Η οικονομική κατάσταση είναι πλέον δύσκολη. Επίσης καταλαβαίνουμε ότι οι πολιτικοί άντρες δεν είναι πολύ δημοφιλείς στη χώρα σας. Πως βλέπετε την πολιτική κατάσταση στη χώρα αυτή τη στιγμή;



ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Πράγματι το περασμένο Δεκέμβριο είχαμε μια, θα έλεγα, εξέγερση των νέων ανθρώπων που εκδήλωσαν την οργή τους για όλα αυτά για τα οποία δεν συμφωνούν και τους κάνουν να υποφέρουν.


Θεωρώ ότι είναι παρήγορο πως η νεολαία εξεγείρεται για πράγματα τα οποία δεν μας πηγαίνουν, δεν μας αρέσουν. Βέβαια τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα των ευρωπαϊκών χωρών. Και εκεί υπάρχουν συγκρούσεις και εκεί υπάρχουν προβλήματα. Και νομίζω ότι παρόλες τις δυσκολίες που έχουμε, η πολιτική ζωή στην Ελλάδα πορεύεται ένα δρόμο όχι ιδιαίτερα διαφορετικό από αυτόν που πορεύονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες μπορώ να πω ότι δοκιμάζονται πολύ περισσότερο από την οικονομική κρίση."



Και μετά όλα άλλαξαν, μετά έγινε "υπεύθυνος", "πατριώτης" και "ρεαλιστής". Μετά "ένιψε τας χείρας του" για την πολιτική επί των ημερών του, έβαλε ένστολους να τον φρουρούν στις παρελάσεις, προεδρεύει σε μια κυβέρνηση μνημονίων και στρατοπέδων συγκέντρωσης. Και οι νεολαίοι που διεκδικούν έγιναν "αλήτες"... 

Υπάρχουν πολύ τρόποι να "αλλάξουν οι καιροί". Ο ένας είναι αυτός του κ. Παπούλια. 
Και της ΝΔ που κατηγορεί για... πέμπτες φάλαγγες.Ο άλλος είναι ο δικός μας. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)