to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:40 | 23.02.2021

Κοινωνία

Δεκαέξι κρούσματα στην «Κιβωτό της Αγάπης» - «Να μη μείνουν τέτοιες δομές στο έλεος της πανδημίας»

Δεκαέξι κρούσματα τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο ίδρυμα που φιλοξενεί 70 παιδιά με σοβαρότατες αναπηρίες - «Τέτοιες δομές με ευπαθείς ομάδες δεν πρέπει να μένουν στο έλεος της πανδημίας» τονίζουν οι βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Τα κρούσματα στο ίδρυμα  Κιβωτός της Αγάπης" έδειξαν ότι σε τέτοιες δομές είναι αναγκαία η διενέργεια μοριακών τεστ και όχι rapid, τα οποία δεν αποτελούν την πιο αξιόπιστη εξέταση και ο άμεσος εμβολιασμός των τροφίμων. Οι περισσότεροι τρόφιμοι είναι άνω των 18 ετών επομένως πρέπει να γίνει άμεσα ο εμβολιασμός τους με το Astrazeneca», τονίζουν οι βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, επισημαίνοντας ότι «τέτοιες δομές με ευπαθείς ομάδες δεν πρέπει να μένουν στο έλεος της πανδημίας».

Ερωτηματικά

Σωρεία ερωτηματικών - σημειώνει το τοπικό Patrastimes.gr -  προκαλεί ο τρόπος αντιμετώπισης των 70 παιδιών με σοβαρότατες αναπηρίες που φιλοξενούνται στην “Κιβωτό της Αγάπης” και στους εργαζόμενους εκεί, καθώς πριν την εμφάνιση των κρουσμάτων κορονοϊού, η διοίκηση είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και μέσα από αλλεπάλληλα διαβήματα ζητούσε απο κάθε αρμόδιο να  ενταχθεί η δομή σε αυτές που πρέπει να προηγηθούν ως προς τον εμβολιασμό.

Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα κανείς δεν μπήκε τον κόπο να εμβολιάσει τους τρόφιμους και το προσωπικό, με αποτέλεσμα να μετρά τα τελευταία εικοσιτετράωρα 16 κρούσματα εκ των οποίων τα 10 είναι παιδιά και τα 6 εργαζόμενοι. Υπο διερεύνηση είναι άλλες 7 περιπτώσεις παιδιών τα οποία έχουν εμφανίσει συμπτώματα, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου “Πράσινο, Κόκκινο σε Γαλάζιο Φόντο” στον MAX FM η πρόεδρος  του Δ.Σ. στην Κιβωτό της Αγάπης Κατερινα Νικολάου, προσθέτοντας ότι από το ίδρυμα έχει από την πρώτη στιγμή τηρηθεί πιστά το πρωτόκολλο, αλλά αυτό όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα δεν ήταν αρκετό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)