to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 12.01.2013

Διεθνή

Δεκαεξάχρονη θύμα βιασμού αυτοπυρπολήθηκε στην Ινδία

Μια 16χρονη Ινδή έκανε απόπειρα αυτοκτονίας αυτοπυρπολούμενη μετά τον φερόμενο βιασμό της από έναν γείτονα, ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία.


Ο βιασμός και η δολοφονία της 23χρονης στο Δελχί σόκαρε και κινητοποίησε την Ινδία


Η κοπέλα από το βόρειο ινδικό κρατίδιο Χαριάνα έχει εγκαύματα σε περισσότερο από το 90% του σώματός της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η οικογένειά της δήλωσε ότι ένας γείτονας την έπεισε να μπει στο αυτοκίνητό του και την βίασε, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV. Ο γείτονας είχε απειλήσει να την σκοτώσει αν το έλεγε σε κάποιον, πρόσθεσε η οικογένειά της.

Καταθέτοντας σε δικαστικό αξιωματούχο το κορίτσι δήλωσε ότι είχε βιαστεί πριν από πέντε ημέρες από έναν γείτονα, τον οποίο κατονόμασε.

Η τοπική αστυνομία αναφέρει ότι άνδρας έχει συλληφθεί.

Ο ομαδικός βιασμός και ξυλοδαρμός μιας 23χρονης Ινδής φοιτήτριας στις 16 Δεκεμβρίου στην ινδική πρωτεύουσα, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της δύο εβδομάδες αργότερα σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης όπου είχε μεταφερθεί, προκάλεσε πολύ μεγάλο κύμα αντιδράσεων στην Ινδία.

Έφερε στο φως ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες διαδηλωτές να αξιώνουν αυστηρότερους νόμους κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης στις υποθέσεις βιασμού. 

Υπολογίζεται ότι εκκρεμούν περίπου 40.000 υποθέσεις βιασμού ενώπιον των ινδικών δικαστηρίων, σύμφωνα με ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών.

Στο κρατίδιο Χαριάνα το 2011 καταγράφηκαν 733 κρούσματα βιασμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ σύμφωνα με τους ακτιβιστές τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα καθώς πολλά δεν αναφέρονται στις Αρχές.


Πηγή: in.gr
tags: Ινδία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)