to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:29 | 20.06.2012

Διεθνή

Δεκάδες νεκροί στη Συρία με τον εμφύλιο να μαίνεται ανεξέλεγκτος

Τουλάχιστον 28 στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξέλιξη που δείχνει πως ο εμφύλιος πόλεμος κλιμακώνεται και ενώ η διεθνής κοινότητα παραμένει αδρανής και αναποφάσιστη. Την ίδια ώρα άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι συριακά στρατεύματα σφυροκοπούν προπύργια ανταρτών στα κεντρικά της χώρας.


 
Συνολικά 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στη χώρα, μεταξύ αυτών 28 στρατιώτες, έξι αντάρτες και πέντε άμαχοι.
 
Οι περισσότεροι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μάχες που σημειώνονταν όλη τη νύχτα, όταν αντάρτες εισέβαλαν σε στρατόπεδο. Άλλοι στρατιώτες -κατά πληροφορίες και ένας συνταγματάρχης- αιχμαλωτίστηκαν από αντάρτες.
 
Σε άλλες περιοχές της χώρας, πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε φράγμα στην τοποθεσία Σερμίν της επαρχίας Ιντλίμπ, ενώ τρεις σκοτώθηκαν σε μάχες στην περιοχή Καρνάζ της επαρχίας Χάμα. 
 
Ακόμη, κοντά στη Δαμασκό, ένας σιίτης ιερωμένος δολοφονήθηκε από ενόπλους.
 
Την Τρίτη οι μάχες στοίχισαν τη ζωή 62 ανθρώπων, εκ των οποίων 31 άμαχοι, 27 στρατιώτες και τέσσερις αντάρτες. 
 
Εν τω μεταξύ, παρά την κλιμάκωση της βίας που οδήγησε στην αναστολή των επιχειρήσεών τους, οι παρατηρητές του ΟΗΕ θα μείνουν στη Συρία μέχρι να εξευρεθεί πολιτική λύση, δήλωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ μετά την ενημέρωση του ΣΑ από τον επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών στη Συρία.
 
Καμία πρωτοβουλία για την καταπολέμηση του trafficking 
 
Την ίδια ώρα, η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατατάσσει τη Συρία μεταξύ των χωρών με τις χειρότερες επιδόσεις στην τήρηση των διεθνών κανόνων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.
 
«Η κυβέρνηση της Συρίας δεν πληροί ούτε τις ελάχιστες προδιαγραφές για την εξάλειψη του τράφικινγκ, ενώ δεν καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες προς αυτό» αναφέρει η έκθεση. 
 
Προσθέτει ότι «η αυξημένη έλλειψη ασφάλειας και η συνεχιζόμενη αδυναμία πρόσβασης» σε πολλές περιοχές της Συρίας, καθιστούν αδύνατο να εξεταστεί εκτενώς η επίδραση έχει στο τράφικινγκ η 16μηνη εξέγερση κατά του καθεστώτος.
 
Η Συρία ήταν παλαιότερα ο κύριος προορισμός για γυναίκες και παιδιά που εξωθούνταν σε εξαναγκαστική εργασία ή σε σεξ trafficking, με θύματα συνήθως από την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, τη Σομαλία και την Αιθιοπία. 
 
Επίσης είναι χώρα διαμετακόμισης για γυναίκες και κορίτσια από το Ιράκ, τη νοτιοανατολική Ασία και την ανατολική Αφρική που εξαναγκάζονται στην πορνεία στην Ευρώπη, τις χώρες του Κόλπου και τον Λίβανο. 
 
 
Αναδημοσίευση: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)