to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:32 | 14.12.2014

Διεθνή

Δεκάδες νεκροί από κατολίσθηση στην Ινδονησία

Η φονική κατολίσθηση σημειώθηκε στο χωριό Τζέμπλουνγκ, στην κεντρική Ιάβα, περίπου 450 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τζακάρτα


Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 84 εξακολουθούν να αγνοούνται, εξαιτίας της κατολίσθησης που σημειώθηκε την Παρασκευή στην κεντρική Ιάβα της Ινδονησίας.

Τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποίησαν σήμερα για πρώτη φορά βαρύ εξοπλισμό για να καθαρίσουν τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο όπου σημειώθηκε η κατολίσθηση.

Αστυνομικοί, στρατιώτες και εθελοντές προσπαθούσαν το Σάββατο να αναζητήσουν επιζώντες και να καθαρίσουν την περιοχή. Σήμερα στις επιχειρήσεις συμμετέχουν 2.000 διασώστες.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε στο χωριό Τζέμπλουνγκ, στην κεντρική Ιάβα, περίπου 450 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Ο Σουτόπο Πουργό Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εθνικών Καταστροφών, δήλωσε ότι 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 84 αγνοούνται. Επίσης, 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 11 είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ 577 αναγκάστηκαν να μεταφερθούν σε προσωρινά καταλύματα.

«Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε βαρύ εξοπλισμό σήμερα», ανέφερε ο Νουγκρόχο. «Δεν μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε αμέσως μετά την κατολίσθηση. Έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα του εδάφους», εξήγησε.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Γουιντόντο, ο οποίος κατευθύνεται προς το σημείο της καταστροφής, ανέφερε ότι θα εκτιμήσει αν χρειάζεται περισσότερος εξοπλισμός. «Μεταβαίνουμε στο πεδίο για να αποτιμήσουμε την κατάσταση», είπε ο Γουιντόντο που ορκίστηκε τον Οκτώβριο. «Η βοήθεια δεν είναι πρόβλημα, το πιο σημαντικό είναι η άμεση εκκένωση», πρόσθεσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)