to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:38 | 04.03.2015

Διεθνή

Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο του Ντονέτσκ (ενημέρωση)

Πολύνεκρο δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο Zasiadko στα περίχωρα του Ντόνετσκ, της ανατολικής Ουκρανίας


Τελευταία ενημέρωση: 

 

Πολύνεκρο δυστύχημα σε ορυχείο στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας: Έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε 33 άτομα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τις αρχές των φιλοώσων που ελέγχουν την περιοχή. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ το δυστύχημα, που σημειώθηκε στο ορυχείο Ζασιάντκο, φαίνεται πως προκλήθηκε από έκρηξη μεθανίου. 

Οι φιλορώσοι ένοπλοι αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε βάθος σχεδόν ενός χιλιομέτρου. Oι πληροφορίες για τους αριθμούς των θυμάτων ήταν επί ώρες συγκεχυμένες. Το ορυχείο βρίσκεται κοντά στο πεδίο των συγκρούσεων μεταξύ φιλορώσων και ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Νεότερη Ενημέρωση: Τα πτώματα άλλων εννέα ανθρακωρύχων εντοπίστηκαν στο ορυχείο του Ντονέτσκ, όπου νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να παγιδευτούν δεκάδες εργαζόμενοι, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί συνολικά δέκα πτώματα. Η τύχη άλλων 23 ανθρώπων παραμένει άγνωστη κι εκφράζονται φόβοι ότι δεν θα εντοπιστούν ζωντανοί.

 Οι διασώστες εκτιμούν ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να ανασυρθούν επιζώντες. Σύμφωνα με στοιχεία από τους διασώστες, ανθρακωρύχοι και ένας αξιωματούχος της τοπικής υπηρεσίας ασφάλειας των ανθρακωρυχείων, που διατήρησαν την ανωνυμία τους, έκαναν λόγο για περίπου 50 παγιδευμένους. Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να προσεγγίσουν το επίκεντρο της έκρηξης που βρίσκεται σε μεγάλο βάθος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Συγγενείς των ανθρακωρύχων έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Ζασιάντκο και ζητούν απεγνωσμένα να πληροφορηθούν για την τύχη των οικείων τους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρίσκεται επί τόπου.

 
Η αιτία της έκρηξης στο Ζασιάντκο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
 

Οι αρμόδιοι της τοπικής υπηρεσίας ασφάλειας των ανθρακωρυχείων ανακοίνωσαν ότι η έκρηξη δεν συνδέεται με τις συγκρούσεις που σημειώνονται σε γειτονική περιοχή μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ το Κίεβο κατηγορεί τους αντάρτες ότι εμποδίζουν την πρόσβαση στους διασώστες στον τόπο του δυστυχήματος .

Το ανθρακωρυχείο έχει ιστορικό πολύνεκρων δυστυχημάτων τα τελευταία 57 χρόνια της λειτουργίας του. Σε γειτονικό κοιμητήριο βρίσκονται οι τάφοι πολλών ανθρακωρύχων που σκοτώθηκαν στο παρελθόν. Το 2007, από έκρηξη που σημειώθηκε στο ίδιο ανθρακωρυχείο σκοτώθηκαν 106 ανθρακωρύχοι.

 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)