to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:24 | 30.04.2012

left.gr

Διεθνή

Δεκάδες Ελληνες στην λίστα με τους πλουσιότερους κατοίκους Βρετανίας

Αμύθητα πλούτη στα χέρια ορισμένων Ελλήνων την ώρα που η πλειοψηφία οδηγείται στην εξαθλιωση


Έλληνες και Κύπριοι εφοπλιστές και επιχειρηματίες συμπεριλαμβάνονται στη φετινή λίστα των πλουσιότερων κατοίκων της Βρετανίας, που συντάσσεται κάθε χρόνο για λογαριασμό των Κυριακάτικων Τάιμς.

Πρώτος στη λίστα από τους ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες εμφανίζεται ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, η υψηλότερη νέα είσοδος στη λίστα των χιλίων πλουσιότερων στη Βρετανία, στη θέση 38. Ο 50χρονος κ. Μυστακίδης είναι εκ των επικεφαλής της εταιρείας ορυκτών πρώτων υλών Glencore. Η περιουσία του υπολογίζεται 1,7 δισεκατομμύρια στερλίνες.

Στην 72η θέση βρίσκεται ο σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, μεγαλομέτοχος της EasyJet, με περιουσία που υπολογίζεται σε 1,015 δισεκατομμύρια στερλίνες.

Στους χίλιους πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία περιλαμβάνονται επίσης οι Τζον Γουλανδρής, Μιχάλης Λεμός, Αλκης Ντέηβιντ, οικογένεια Λεβέντη, Τρύφων Νάτσης και Νικόλας Ροδίτη, καθώς και οι κυπριακής καταγωγής Κρις Λαζαρή, Τζον Χριστοδούλου, Ανδρέας Παναγιώτου, Διονύσιος Λιβέρας, Θίο Παφίτης, Στέφανος και Στέλιος Στεφάνου, Τζορτζ Μάικλ και Πανίκος Παναγιώτου.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ξανά ο Ινδός μεγιστάνας της βιομηχανίας χάλυβα Λακσμί Μιτάλ με περιουσία 12,7 δισεκατομμυρίων λιρών, ακολουθούμενος από τους Αλισέρ Ουσμάνοφ (ορυχεία, επενδύσεις) και Ρομάν Αμπράμοβιτς (βιομηχανίες και πετρέλαια, ιδιοκτήτης της Τσέλσι) με περιουσία 12,3 και 9,5 δισεκατομμυρίων λιρών αντίστοιχα.

Πλουσιότερος Βρετανός αναδείχθηκε ο δούκας του Ουεστμίνστερ, Τζέραλντ Γκρόσβενορ, ιδιοκτήτης της αυτοκρατορίας ακινήτων Γκρόσβενορ.

Συνολικά οι χίλιοι πλουσιότεροι άνθρωποι της Βρετανίας έχουν περιουσία που ξεπερνά τα 414 δισεκατομμύρια λίρες, το υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί από τη σχετική έρευνα (4,7% αύξηση σε σχέση με το 2011), παρά την οικονομική ύφεση που διανύει η χώρα. Το 55% αυτού του ποσού βρίσκεται στην κατοχή των 100 πλουσιοτέρων στη λίστα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)