to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:41 | 03.01.2019

Κοινωνία

Δεκάδες άστεγοι στα ζεστά «καταφύγια» της Αθήνας

Στον θερμαινόμενο χώρο της οδού Σοφοκλέους φιλοξενούνται αυτή την ώρα (βράδυ Πέμπτης) 70 άτομα, ενώ 50 διανυκτέρευσαν χθες. Από το μεσημέρι είναι ανοιχτή και η Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων.


Και δεύτερο θερμαινόμενο χώρο διέθεσε ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος. Λόγω της αυξημένης προσέλευσης εκτός της θερμαινόμενης αίθουσας στην οδό Σοφοκλέους, από το μεσημέρι είναι ανοιχτή και η Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων (Πανόρμου 17 και Βαθέος, πολύ κοντά στη στάση Αμπελόκηποι του μετρό).

Στον θερμαινόμενο χώρο της οδού Σοφοκλέους, φιλοξενούνται αυτή την ώρα 70 άτομα, ενώ 50 διανυκτέρευσαν χθες.

Παράλληλα, επί ποδός βρίσκονται τα συνεργεία και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιώντας επιτόπιες παρεμβάσεις σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι.

Σημειώνεται ότι θα λειτουργούν όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 - 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595 για όσους πολίτες θα ήθελαν να αναφέρουν έκτακτα περιστατικά ή να συνδράμουν στο έργο του ΚΥΑΔΑ καθώς επίσης και να ενημερωθούν.

 

«Ήρθα για τη ζεστασιά»

Μέσα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που λειτουργεί αυτές τις μέρες, εργαζόμενοι του δήμου βρίσκονται από το πρωί προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έρχονται για να ζεσταθούν. Κουβέρτες είναι απλωμένες στον χώρο, ενώ τρόφιμα και ροφήματα δίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

«Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι εδώ στον χώρο του δήμου. Ήρθα για τη ζεστασιά», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σπύρος, όπου είναι πάνω από 15 χρόνια άστεγος. «Ήρθαν από τον δήμο και με ενημέρωσαν ότι αυτές τις μέρες θα έχει κρύο και αν θέλω μπορώ να μείνω εδώ. Μας προσέφεραν φαγητό και τσάι», προσθέτει.

Από την πλευρά του ο Καρουάν από το Ιράκ έχει μόλις δύο μήνες στην Αθήνα. Ήρθε στον θερμαινόμενο χώρο για να καταφέρει να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία καθώς δεν διαθέτει τη δική του στέγη.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία στην Αθήνα τον Ιούλιο καταγράφηκαν 793 άστεγοι εκ των οποίων οι 353 εντοπίστηκαν στον δρόμο.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)