to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δέκα λόγοι που η «συγγνώμη» του Μητσοτάκη είναι εξοργιστική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδέησε να εμφανιστεί την τρίτη μέρα από την εκδήλωση του χιονιά ονόματι «Ελπίδα».


Όπως γράφει ο Νίκος Σβέρκος στην Αυγή μετά τη μισή συγνώμη Μητσοτάκη:

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έσπευσε να ζητήσει μια «προσωπική και ειλικρινή συγγνώμη» από τους πολίτες για την ταλαιπωρία τους στην Αττική Οδό. Σκοπός να δώσει γρήγορα τίτλο στα κανάλια και τα διαδικτυακά μέσα, ώστε να «ταΐσουν» μια κοινωνία αποκαμωμένη από την πρωτοφανή ανικανότητα της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού που διοικεί.

Ο πρωθυπουργός είπε πολλά για διάφορα θέματα. Τα σταχυολογούμε και τα σχολιάζουμε.

 
  1. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη μόνο από τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Καμία συγγνώμη για τους ανθρώπους στην αμαξοστοιχία που έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρα. Καμία συγγνώμη για τους χιλιάδες που εγκλωβίστηκαν στις κεντρικές λεωφόρου του Λεκανοπεδίου. Καμία συγγνώμη για τους ανθρώπους που αποκλείστηκαν στο αεροδρόμιο και κοιμήθηκαν στα πατώματα. Καμία συγγνώμη από τους πολίτες που επί ώρες περίμεναν μια χείρα βοηθείας και βρήκαν μόνο χαιρέκακες νουθεσίες περί ανάγκης αλυσίδων. Καμία συγγνώμη από τους ανθρώπους που μένουν ακόμα στο σκοτάδι και το κρύο λόγω των εκτεταμένων διακοπών ρεύματος για τρίτο 24ωρο.
  2. Είπε ότι οι ευθύνες για την Αττική Οδό απλώς θα διερευνηθούν, λες και δεν είναι σαφές τι έγινε με ευθύνη της διαχειρίστριας εταιρίας και της Τροχαίας.
  3. Πανηγύρισε δε για το γεγονός ότι θα δοθεί ένα διχίλιαρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που εγκλωβίστηκαν μόνο στην Αττική Οδό. Ούτε κουβέντα για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που βρέθηκαν εκεί σε οχήματα ιδιοκτησίας εταιριών, που μένουν μετέωροι και ευάλωτοι στις ορέξεις των εργοδοτών τους, ορισμένοι εκ των οποίων θα τσεπώσουν το διχίλιαρο. Ούτε κουβέντα για τους αρρώστους που έφυγαν με τα πόδια και περπάτησαν τέσσερις ώρες στον πάγο για να βρεθούν στην εστία τους.
  4. Όσον αφορά τους υπόλοιπους οδικούς άξονες αρκέστηκε προκλητικά να πει πως «τα πράγματα δεν πήγαν καλά» και πως πρέπει να εξετάσουμε τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Ούτε μισή φράση αποδοκιμασίας του επιφανούς στελέχους της ΝΔ και προσωπικής του επιλογής για την Περιφέρεια Αττικής, Γιώργου Πατούλη που φωτογραφιζόταν με ψευτο-οχήματα την Κυριακή ισχυριζόμενος πως η Περιφέρεια είναι πανέτοιμη. Και όλα αυτά την ώρα που δεν είχε προμηθευτεί καν αλάτι για την διάνοιξη των δρόμων.
  5. Όσο για τους δημάρχους που με την απραξία τους έχουν καταστήσει τους δήμους παγοδρόμια, φυσικά ούτε μισή κουβέντα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
  6. Στις ευχαριστίες του συμπεριέλαβε και τους εργαζόμενους του ΔΕΔΔΗΕ, λέγοντας μάλιστα πως «κάθε δέντρο που κόβει μία γραμμή μέσης τάσης ρεύματος είναι μία ξεχωριστή πρόκληση». Πέρυσι τέτοια εποχή ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι το χάλι με τα υπέργεια καλώδια της ΔΕΗ θα λήξει. Τι έκανε; Τίποτα.
  7. Να τον πληροφορήσουμε ότι για την ηλεκτροδότηση μάλλον κάποιος του κρύβει την αλήθεια. Την ώρα που μιλούσε, υπήρχαν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε 3.000 νοικοκυριά, ενώ συνολικά επηρεάστηκαν 200.000 νοικοκυριά, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Για δεύτερη συνεχή χρονιά εμφανίζεται το ίδιας έκτασης πρόβλημα, αλλά σε άλλη περιοχή. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται.
  8. «Είναι εξίσου, όμως, αλήθεια πως ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι ακόμα στο σημείο ετοιμότητας που απαιτούν φαινόμενα τόσο μεγάλης έντασης. Και αυτό αφορά πρωτίστως τον συντονισμό μεταξύ των εμπλεκόμενων: κράτος, Αυτοδιοίκησης, Περιφέρειας, Δήμων και ιδιωτών». Απλά να θυμίσουμε ότι έφτιαξε ολόκληρο υπουργείο γι αυτό το λόγο, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για τη στελέχωση του οποίου έπαιξε άθλια μικροπολιτικά παιχνίδια. Απέτυχε οικτρά.
  9. «Είχαμε μια πρωτοφανή χιονόπτωση, ναι το χιόνι μπορεί να ήρθε λίγο πιο γρήγορα από ότι είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, όμως δεν πρόκειται, δεν πρόκειται αυτό να το επικαλεστώ ως δικαιολογία». Οι μετεωρολόγοι, ανάμεσά τους και ο βουλευτής της ΝΔ, Καλλιάνος, τον έχουν διαψεύσει. Το να επαναλαμβάνει έναν τέτοιο ισχυρισμό συνιστά πρωτοφανή αθλιότητα απέναντι στην επιστημονική κοινότητα και τους επιστημονικούς φορείς της χώρας.
  10. «Διδασκόμαστε λοιπόν και προχωράμε». Έτσι έκλεισε η τοποθέτησή του. Άρα δεν θα περιμένουμε ούτε μία παραίτηση, ούτε μια ειλικρινή φράση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)