to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:31 | 12.07.2013

Κοινωνία

Δέκα εκατομμύρια Έλληνες στη Μύκονο

Toυ Γιώργου Ανανδρανιστάκη


Οι διακοπές μας ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της προπαγανδιστικής επιχείρησης που φέρει τον τίτλο «Όλοι μαζί τα φάγαμε». Αν ένας ξένος έβλεπε τα κανάλια μας τον πρώτο καιρό του Μνημονίου, θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι οι όλοι οι Έλληνες, μη σου πω και ο απόδημος ελληνισμός, κάνουν διακοπές στη Μύκονο, περιφέροντας τις ηλιοκαμένες κορμάρες τους στηνΨαρρού. Κι όσες κορμάρες δεν χωράγανε στην Ψαρρού, ξαπλώνανε στα καταστρώματα πολυτελών γιοτ, που πηγαινοέρχονταν νωχελικά από τη Σαντορίνη στη Σαρδηνία και τούμπαλιν.

Κι όλα αυτά με διακοποδάνεια, ακόμη και τα γιοτ με διακοποδάνεια τα είχαμε πάρει. Διακοποδάνεια που δεν μας τα έδιναν οι τράπεζες, παίρνοντάς μας εφτά τηλέφωνα την ημέρα σε ώρες κοινής ησυχίας, αλλά που πηγαίναμε και τα παίρναμε μόνοι μας, βάζοντας το πιστόλι στον κρόταφο του τίμιου τραπεζίτη. Διαφήμιζαν νυχθημερόν οι τράπεζες τα δάνειά τους στα κανάλια, τα κανάλια χρυσοπληρώνανε τους σταρ τους, οι σταρ πηγαίνανε διακοπές στην Καραϊβική κι όταν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, οι σταρ της Καραϊβικής μάς γέμισαν ενοχές, επειδή δώσαμε χίλια ευρώ για να πάμε δέκα μέρες στην Κεφαλονιά.

Εκεί μας φτάσανε. Να νιώσουμε ένοχοι που πηγαίναμε δέκα μέρες στην Κεφαλλονιά, στην Πελοπόννησο, στη Νάξο, στην Κρήτη, στα χωριά μας, στα χωριά των φίλων μας. Να νιώσουμε ένοχοι που κάναμε το κρουτόν μας παξιμάδι, για να πάμε να δούμε και εμείς πώς είναι το ρημάδι το Παρίσι. Να δούμε αν γέρνει ο Άιφελ, αν ο Κουασιμόδος χτυπάει ακόμη την καμπάνα της Παναγίας των Παρισίων, αν τα φλας των Γιαπωνέζων έχουν κάνει την Τζοκόντα να μοιάζει σαν τον Γέρο με το Τσιμπούκι, που κοσμούσε τα σαλόνια των παιδικών μας χρόνων.

Ναι ρε, πήγαμε στο Παρίσι, να βγούμε λίγο παραέξω, να ανοίξουμε λιγάκι τα μάτια μας, να δούμε και κανέναν άνθρωπο που δεν είναι σαν τα μούτρα σας. Αυτό θέλατε, να καθόμαστε κλεισμένοι σπίτια και να βλέπουμε τα κρεμασμένα μούτρα σας στα δελτία των οκτώ. Να ακούμε τις ειδήσεις σας και να νιώθουμε ότι κάποιος στρατοδίκης μας απαγγέλλει κατηγορητήριο. Και τελικά, που να σας πάρει ο διάολος, τα καταφέρατε. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, το 73% δηλώνει ότι φέτος το καλοκαίρι δεν θα πάει ούτε μία μέρα διακοπές. Οι εφτά στους δέκα θα εγκλωβιστούν στα τσιμέντα των πόλεων, δεν θα χαρούν τη θάλασσα, το βουνό, την παρέα των ξένων. Δεν θα χαρούν το στιγμιαίο ράγισμα της καφκικής καθημερινότητας.

Έχω μια ιδέα. Αφού θα είμαστε που θα είμαστε στην πόλη, να πάμε όλοι μαζί την Τρίτη, την ημέρα της απεργίας, έξω από την Βουλή και να τους εμποδίσουμε να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Να χαλάσουμε και τις δικές τους διακοπές.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)