to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:48 | 25.07.2018

Πολιτική

Δέκα εκατ. ευρώ από τη Βουλή για την ανακούφιση των πυροπαθών

Ακόμη θα δοθεί εφάπαξ βοήθημα στα παιδιά μόλις αποτυπωθεί η κατάσταση και το πόσα παιδιά θα χρειαστούν στήριξη.


Δέκα εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Βουλή για την ανακούφιση των πυροπαθών. Η απόφαση ελήφθη από την Διάσκεψη των Προέδρων ύστερα από πρόταση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Ακόμη θα δοθεί εφάπαξ βοήθημα στα παιδιά μόλις αποτυπωθεί η κατάσταση και το πόσα παιδιά θα χρειαστούν στήριξη. Επισημαίνεται ότι αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να υπάρξει γενική πολιτική συζήτηση για την καταστροφή στην Αττική. «Η Βουλή είναι ανοικτή. Άρα θα είναι ο χώρος όπου θα έρθουν για ψήφιση, εμπλουτισμό ή και συζήτηση οι όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις χρειαστούν να υποστηριχθούν από την κυβέρνηση» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ομόφωνα αποφασίσθηκε η Βουλή να συμβάλει στον ειδικό λογαριασμό που συνεστήθη χθες με ΠΝΠ με ένα ποσό 10 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό της. Αφού υπάρξει η ακριβής καταγραφή των οικογενειών που επλήγησαν θα υπάρξει ειδική διαδικασία με την συμμετοχή της Βουλής, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των Δήμων, να υπάρξει ειδικό βοήθημα στα μικρά παιδιά που έχουν πληγεί ιδιαίτερα», τόνισε ο Ν. Βούτσης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ακόμη ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι τον Σεπτέμβριο στο τρίτο θερινό τμήμα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης όπου θα γίνει ακρόαση των φορέων της Πολιτικής Προστασίας. «Θα συζητηθεί και το ενδεχόμενο να υπάρξει μία πρωτοβουλία σε επίπεδο ειδικής επιτροπής της Βουλής που ενδελεχώς με βάση τις εμπειρίες των τελευταίων χρόνων θα καταλήξει σε συμπεράσματα για την υποστήριξη του τομέα της πολιτικής προστασίας», πρόσθεσε ο Ν. Βούτσης.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής πραγματοποιεί αιμοδοσία για να υπάρξει βοήθεια στους πληγέντες. Ο Ν. Βούτσης εξέφρασε την ευαρέσκειά του στον Σύλλογο για την πρωτοβουλία του.

ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)