to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:21 | 23.03.2021

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Κάνετε το λιοντάρι στον γιατρό και την πάπια στον κλινικάρχη (βίντεο)

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, καταλογίζοντάς της ότι δεν συναισθάνεται τι συμβαίνει στην χώρα.


Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητάται σήμερα το σχέδιο νόμου για την κύρωση της σύμβασης γιο το  Ελληνικό. Το νομοσχέδιο τίθεται προς ψήφιση στη συνέχεια της διαδικασίας σήμερα και αναμένεται σύγκρουση της αντιπολίτευσης με τις μέχρι σήμερα κυβερνητικές επιλογές και μεθοδεύσεις.

Στη συζήτηση παρενέβη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με τοποθέτηση επί των τρέχοντων θεμάτων της επικαιρόητας και ιδίως την πανδημία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είστε μια κυβέρνηση που έχει χάσει τη μπάλα. Όχι μόνο της πανδημίας. Έχετε χάσει κάθε ηθική πυξίδα», και πρόσθεσε: «…Ό,τι κι αν συμβαίνει εσείς απαντάτε "πετύχαμε η διαχείρισή μας είναι εξαιρετικά επιτυχημένη και για ό,τι πάει στραβά "φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ"».

Ακολούθως κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να σκέπτεται πώς θα απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και να απαντήσει στους πολίτες: «69 άνθρωποι χάθηκαν χθες. 681 είναι στις ΜΕΘ. 105 παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Σκεφτείτε τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων. Δεν τους νοιάζει αν απαντάτε στον Τσίπρα, αλλά αν απαντάτε κάτι σε αυτούς». Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι «αφού έναν χρόνο αρνείστε την αξία των τεστ, έρχεστε τώρα και αναγγέλλετε τη παροχή τους στα φαρμακεία. Self testing. Για να καλύψετε την αποτυχία σας, η ατομική ευθύνη πρέπει τώρα να μετατραπεί σε ατομική ενοχή. Η έννοια της συλλογικής υγειονομικής προστασίας, γίνεται ατομική υπόθεση».

Αναφέρθηκε στις επιτάξεις, λέγοντας ότι «επικρατεί μπάχαλο» και πρόσθεσε: «…Έρχεστε στο “και πέντε” και ενώ τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει να τρέχετε να επιστρατεύσετε 200 γιατρούς. 200 γιατρούς δε μπορούσατε να προσλάβετε έναν χρόνο». Είπε δε, ότι «είναι ασύστολο ψέμα ότι δεν υπάρχουν γιατροί για πρόσληψη». Οι μεγάλες κλινικές απολαμβάνουν ασυλίας για να μείνουν καθαρές από Covid, είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε «επιτέλους να μπουν στη μάχη τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία... Και δεν γίνεται να κάνετε το λιοντάρι στο γιατρό, αλλά την πάπια στον κλινικάρχη!».

Παρακολουθήστε την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και σε «δύο μεγάλα σκάνδαλα που εν μέσω πανδημίας – και ενδεχομένως επ’ ευκαιρία της πανδημίας δρομολογούνται με ευθύνη του πρωθυπουργού».

Όπως σημείωσε, το ένα αφορά την υπόθεση Cisco και το άλλο τις εξελίξεις με την Τράπεζα Πειραιώς.

«Ένα χρόνο σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά από την υπουργό Παιδείας να δώσει στη δημοσιότητα τη συμφωνία με την Cisco για την τηλεκπαίδευση. Όταν αναγκάστηκε να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προφανώς επειδή κατάλαβε ότι θα την δούμε, την ανάρτησε στα μουλωχτά στο σάιτ του υπουργείου Παιδείας. Και 2 εκατ. ευρώ δόθηκαν με απευθείας ανάθεση και τα δεδομένα 1,5 εκατ. χρηστών – μαθητών και εκπαιδευτικών -έγιναν δώρο στην εταιρεία» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

«Τι σημαίνει αυτό; Ότι η εταιρία έχει τη στιγμή που μιλάμε εικόνα για τις προτιμήσεις, τις συνήθειες, τις επιλογές, σχεδόν των μισών ελληνικών νοικοκυριών. Αφού γνωρίζει για κάθε υπολογιστή που χρησιμοποιεί μαθητής για να κάνει τηλεμάθημα και που προφανώς δεν χειρίζονται μόνο μαθητές αλλά και οι γονείς τους, σε ποια σάιτ μπαίνουν, πότε μπαίνουν, ποιες αγορές κάνουν, ποιες είναι οι προτιμήσεις τους, τι καπνό φουμάρουν. Είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο. Τα 2 εκατομμύρια ευρώ της ανάθεσης είναι τίποτα, μπροστά στα δεκάδες εκατομμύρια που μπορεί να βγάλει η εταιρία από αυτά τα δεδομένα».

«Στοχεύοντας με ακρίβεια στις διαφημιστικές της καμπάνιες ή και πουλώντας τα δεδομένα σε διαφημιστικές εταιρίες οι οποίες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη συμπεριφορά και τις συνήθειες στο διαδίκτυο 1,5 εκατομμυρίων νοικοκυριών. Εδώ πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα αν συνέβαινε αυτό, η υπουργός θα ήταν υποχρεωμένη να υποβάλει τη παραίτησή της» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εντάξει, δε ξέρω για την Ουγγαρία του Όρμπαν, αλλά σε οποιαδήποτε χώρα με φιλελεύθερη παράδοση, δε θα μπορούσε να σταθεί υπουργός που έδωσε όχι μόνο 2 εκατομμύρια με ανάθεση και το έκρυβε, αλλά τα κρίσιμα data που αφορούν τις συνήθειες του πληθυσμού, φόρα παρτίδα σε μια ιδιωτική εταιρεία.

Δεν είναι η Κεραμέως το πρόβλημα, ο Μητσοτάκης είναι. Ήξερε για να μην πω ότι έδωσε εντολή να γίνει αυτό. Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να μην γνωρίζει όταν διαπράττεται ένα τόσο μεγάλο έγκλημα εις βάρος των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της χώρας. Και είναι προφανές ότι όλο αυτό δεν έγινε εν αγνοία του κου Μητσοτάκη. Προφανώς και έγινε εν γνώση του».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)