to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΔΕΗ: Το ξεπούλημα μιας καινοτόμου και κυρίαρχης εταιρείας - Συνέντευξη Σ. Φάμελλου στο left.gr

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ συνιστά "απώλεια περιουσίας όλων των Ελλήνων", τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο left.gr.


Ο Σ. Φάμελλος επισημαίνει όλες τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, ενώ αναλύει τη διαδικασία της μείωσης του ποσοστού του δημοσίου

από το 51% στο 34% στην οποία προέβη πρόσφατα η κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Η ΔΕΗ λέει ότι έχει περίπου 900 εκατομμύρια ευρώ λειτουργικά κέρδη το χρόνο και χρειαζόταν 850 εκατομμύρια για να κάνει επενδύσεις τα επόμενα έξι-εφτά χρόνια. Το περίεργο είναι ότι η ίδια δηλώνει ότι την ίδια περίοδο τα λειτουργικά της κέρδη φτάνουν τα εφτά δισεκατομμύρια. Κάνει λοιπόν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της για ένα δισεκατομμύριο χάνοντας την πλειοψηφία; Το ερώτημα είναι απλό: ποιος νοικοκύρης πουλάει τα υπάρχοντά του; Ποιος ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που κερδίζει, που είναι καινοτόμα, που είναι κυρίαρχη στην αγορά, χάνει την πλειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο; Είναι απώλεια περιουσίας όλων των Ελλήνων», τονίζει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, αναπτύσσει διεξοδικά το ζήτημα των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν στην εταιρεία από την ιδιωτικοποίηση, επισημαίνοντας πως οι σχετικοί ισχυρισμοί της κυβέρνησης δεν ευσταθούν.

Ο Σ. Φάμελλος απαντά επίσης και στα ερωτήματα που αφορούν τόσο τις μνημονιακές δεσμεύσεις για τη ΔΕΗ, όσο και για την πορεία της επιχείρησης τα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, περιγράφει αναλυτικά το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την εταιρεία. Δείτε το βίντεο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)