to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:43 | 25.04.2012

left.gr

Πολιτική

Debate αρχηγών στα μέτρα τους θέλουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

από www.avgi.gr της Αγγέλας Νταρζάνου


Debate αρχηγών στα μέτρα τους προσπαθούν να φτιάξουν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και ακύρωση του debate, εάν δεν εμπίπτει στους επικοινωνιακούς σχεδιασμούς του κάθε κόμματος. Ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης ωστόσο αναγκάστηκε να αποδεχθεί την πρόταση της Ν.Δ. και συγκαλεί τη Διακομματική αύριο ή την Παρασκευή, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών.

Όπως είπε ο κ. Γιαννίτσης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο της Ν.Δ. Γιώργο Μουρούτη, οι όροι του debate θα συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη.

Ωστόσο, παρ' ότι η Ν.Δ. επιμένει να στείλει το θέμα στη Διακομματική, δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της, εάν δηλαδή προτείνει διάλογο όλων των πολιτικών αρχηγών ή μόνο ορισμένων. Η νέα διαδικασία που προτείνει να συμφωνηθεί, "η οποία δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών" μπορεί να ακούγεται συμπαθητικά, όμως δεν λέει και πολλά.

Ούτε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς μάς διαφώτισε χθες το βράδυ μιλώντας στον Alpha. Όπως είπε, δεν είναι διάλογος ο κάθε αρχηγός να μιλάει κάθε μία ώρα, όταν έρθει η σειρά του, για δύο λεπτά. Από την άλλη πλευρά, συμπλήρωσε "το να μιλήσεις μόνο με έναν, είναι αποκλεισμός όλων των άλλων και οι αντιδράσεις θα είναι φοβερές. Γι' αυτό τον λόγο ψάχνουμε να βρει τη λύση η Διακομματική Επιτροπή".

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, αφού εκτέθηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο όταν έσπευσε να αποδεχθεί ασμένως την πρόταση του Mega για "μονομαχία" Βενιζέλου- Σαμαρά, τηρεί από χθές σιγή ιχθύος. Όμως οι προθέσεις του έχουν καταδειχθεί: προτείνοντας προ 15θημέρου... 4 debate έριξε την μπάλα στην εξέδρα και την έχασε στη συνέχεια, όταν αποκαλύφθηκε ότι επιδιώκει τον αποκλεισμό όλων των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να πολωθεί το εκλογικό σώμα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα και να προβληθεί το μνημονιακό μπλοκ ως "μοναδική αξιόπιστη λύση" που μπορεί να διαχειριστεί την κρίση.

Στον χορό της αντιπαράθεσης για το debate μπήκαν από χθες και άλλα κόμματα:

Ο Γ. Καρατζαφέρης, ειρωνευόμενος, προτείνει 20 debate μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου. Αυτό θα είναι μια προσφορά στον ελληνικό λαό, είπε.

Η Δημοκρατική Συμμαχία κατηγορεί Βενιζέλο και Σαμαρά ότι είναι ανίκανοι να συνεννοηθούν για να οργανώσουν έναν απλό τηλεοπτικό διάλογο. Θα συμμετάσχει σε οποιοδήποτε διάλογο με ισότιμη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Η Κοινωνική Συμφωνία χαρακτηρίζει το θέμα "τεχνητή κοκορομαχία", που οδηγεί στη ματαίωση της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών, με στόχο να αποκλειστούν οι ανερχόμενες πολιτικές δυνάμεις. Καλεί όλες τις ανερχόμενες πολιτικές δυνάμεις με εκπροσώπους στη Βουλή και την Ευρωβουλή να προχωρήσουν μόνες τους, χωρίς τη συμμετοχή των δύο μονομάχων του παρελθόντος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)