to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το deal Μητσοτάκη-Μενδώνη

Πολλοί μιλούσαν για ένοχο μυστικό Μητσοτάκη-Μενδώνη, που επέβαλε στον πρώτο να κρατήσει την κ. Μενδώνη στην θέση της, παρότι χρειάσθηκε, αν και είναι τόσο καλή υπουργός, να την κρύβει επικοινωνιακά, μην τυχόν την δει ο κόσμος και την βασκάνει.


Πολλοί μιλούσαν για ένοχο μυστικό Μητσοτάκη-Μενδώνη, που επέβαλε στον πρώτο να κρατήσει την κ. Μενδώνη στην θέση της, παρότι χρειάσθηκε, αν και είναι τόσο καλή υπουργός, να την κρύβει επικοινωνιακά, μην τυχόν την δει ο κόσμος και την βασκάνει.

Το μυστικό δεν είναι ένα, αλλά περισσότερα και ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Πίσω από τις κουΐντες, εξυφάνθηκε το deal Μητσοτάκη-Μενδώνη, χωρίς καν να διατυπωθεί ούτε προφορικά. Το μυστικό αποκάλυψε η ίδια η κ. Μενδώνη με την δήλωσή της ότι ήταν δική της επιλογή ο κ. Λιγνάδης για το Εθνικό Θέατρο.


Δήλωση που θα είχε αξία αν συνοδευόταν από ανάληψη ευθύνης και παραίτηση. Έγινε για να καλυφθεί ο κ. Μητσοτάκης σε αντάλλαγμα της δικής της κάλυψης και παραμονής στην θέση της υπουργού. Θα μπορούσε η παραμονή της να είναι προσωρινή, αφού μετά την δήλωσή της ότι η ίδια επέλεξε τον κ. Λιγνάδη, ακυρώνεται ο υφέρπων πολιτικός εκβιασμός για την ενδεχόμενη αποκάλυψη εκείνου που πραγματικά τον επέλεξε, πολύ πριν τις εκλογές και πιθανότατα πριν επιλέξει την ίδια για υπουργό.

Όμως για το προσωρινό ή μη της παραμονής της κ. Μενδώνη υπεισέρχεται ο παράγων επενδυτές, ο οποίος υπερβαίνει τόσο την ίδια την υπουργό όσο ενδεχομένως και τον πρωθυπουργό. Αν η κ. Μενδώνη έχει πείσει για την εκ μέρους της έλλειψη δισταγμών στην μετατροπή ακόμη και των αρχαιοτήτων σε επιχειρηματικό και πολιτικό παίγνιο, τότε το πράγμα αποκτά άλλη διάσταση. Ιδιαίτερα αν υπάρξουν και άλλες αμαρτίες σε άλλα project, τις οποίες κάποιος πρέπει να αναλάβει.

Μιάς κι ο λόγος για αμαρτίες, ερχόμαστε στον έτερο παράγοντα, που ακούει στο όνομα Δημήτρης Λιγνάδης και ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα ποιος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο.  Τώρα, το τί μέσο πίεσης μπορεί να έχει ένας άνθρωπος με το curriculum vitae του κ. Λιγνάδη και τί αξία μπορεί να έχει η δήλωση του κ. Γεραπετρίτη ότι «δεν θέλαμε να τον ρίξουμε στα σκυλιά», αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των αποκαλύψεων. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αναλαμβάνει προς το παρόν τον ρόλο της σύγχρονης Παπαδάκη, που τον «έφαγαν» οι αριστεροί και οι μέτριοι ηθοποιοί και περιμένει την ανταμοιβή για την αριστεία όταν οι επικοινωνιακές συνθήκες το επιτρέψουν. Να βγει από τη φυλακή θέλει, και όχι να του αφιερώσουν από τώρα αίθουσα του Εθνικού Θεάτρου στο όνομά του….

Αριστεία! Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!  

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)