to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΣΜΑ Σχιστού - Στηρίζουν οι βουλευτές Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στο στόχαστρο των τοπικών δήμων, κινήσεων πολιτών και πολιτικών δυνάμεων οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής για δημιουργία νέου Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων καθώς και Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Μάλιστα ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας προχώρησε αυτήν την εβδομάδα σε κλείσιμο του ΣΜΑ


Ν. Κασιμάτη: Κάτω τα χέρια από το Σχιστό και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Β’ Πειραιά

«Κάτω τα χέρια από το Σχιστό και την ποιότητα ζωής των πολιτών της Β’ Πειραιά. Δεν αποδεχόμαστε κανένα νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και καμία Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, όπως απεργάζονται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και η διοίκηση Πατούλη της Περιφέρειας Αττικής.

Μαζί με τους κατοίκους της Φυλής απαιτούμε περιβαλλοντική και χωροταξική δημοκρατία και επιμερισμένη σε όλες τις περιφερειακές ενότητες διαχείριση του προβλήματος των απορριμμάτων της Αττικής.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας προχώρησε αυτήν την εβδομάδα σε κλείσιμο του ΣΜΑ ως προειδοποίηση. Θα συνεχίσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας» έγραψε η βουλευτής Β' Πειραιά στη σελίδα της στο facebook μετά το πέρας της σημερινής κινητοποίησης.

Γ. Ραγκούσης: Δεν θα δεχτούμε να μετατραπεί η Β´ Πειραιά σε σκουπιδότοπο όλης της Αττικής

Η δήλωση του Γ. Ραγκούση, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτή της Β΄ Πειραιά, για την Τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με την εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό που υποβαθμίζει τη ζωή των κατοίκων της Β´ Πειραιά:

Με μια αιφνιδιαστική τροπολογία στις 20-7-2021, πού έγινε νόμος του κράτους, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  αλλάζει η χρήση γης στη περιοχή του Σχιστού κι επιτρέπει την εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας αστικών αποβλήτων (σκουπιδιών) εντός της Ζώνης Α του Ποικίλου όρους Αιγάλεω, μολονότι προσδιορίζεται με το ν. 2742/1999, ως Ζώνη απόλυτης προστασίας και αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος, στην οποία επιτρέπεται μόνο η εγκατάσταση υπαίθριων ή ημιυπαίθριων καθιστικών (περίπτερα αναψυχής).

Πρόκειται για μία τροπολογία που έρχεται να ολοκληρώσει το περιβαλλοντικό έγκλημα της περιοχής και να τη μετατρέψει σε μία «νέα Φυλή», με άμεσο συνεργό τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η ψήφιση της τροπολογίας έρχεται λίγες μόνο μέρες από τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Υγείας Κερατσινίου από τον κ. Μητσοτάκη και τα μεγάλα λόγια του ότι η κυβέρνηση δήθεν στέκεται «δίπλα στους πολίτες και ειδικά στους πιο αδύναμους». Λόγια που πλέον ακούγονται ως μεγάλη φάρσα.

Δεν είναι μόνο η ήδη υπάρχουσα Μονάδα Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που εξυπηρετεί 20 Δήμους της Αττικής, είναι και η καταπάτηση κάθε έννοιας περιβαλλοντικής προστασίας που έρχεται αθροιστικά να μετατρέψει τη δασική έκταση του όρους Αιγάλεω σε εφιάλτη για τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων των Δήμων Περάματος, Κερατσινίου –Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού κι όλων των γειτονικών Δήμων πέριξ του όρους Αιγάλεω.

Δε θα δεχτούμε να μετατραπεί η Β´ Πειραιά σε σκουπιδότοπο όλης της Αττικής. Ο λόγος πλέον περνάει στους πολίτες οι οποίοι και θα καταδικάσουν αυστηρά την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τρ. Αλεξιάδης: Αγώνας για να μην υποβαθμιστεί η ζωή μας

Μετά τη παρουσία του στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τον αποκλεισμό του ΣΜΑ Σχιστού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανάρτησε στις σελίδες του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης την εξής δήλωση:

Είχα δηλώσει πως αυτά που έγιναν στην Κερατέα θα μοιάζουν με περίπατο στο δάσος, μπροστά σε αυτά που θα γίνουν στο Σχιστό στην προσπάθεια κυβέρνησης και περιφέρειας να υλοποιήσουν τον εγκληματικό σχεδιασμό τους για την περιοχή μας.

Με ισχυρή παρακαταθήκη τους αγώνες του παρελθόντος, όλοι εμείς που μεγαλώσαμε και κατοικούμε σε αυτές τις περιοχές δεν  δεχόμαστε την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας και δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Παρά τον καύσωνα και τον καυτό ήλιο ήμασταν εκεί και θα είμαστε εκεί και το επόμενο διάστημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)