to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:44 | 25.10.2021

Κοινωνία

Δακτύλιος: Σε ισχύ οι παλιές άδειες μέχρι 26 Νοεμβρίου - Πρεμιέρα με μποτιλιάρισμα

Μποτιλιαρισμένοι όλοι οι μεγάλοι οδικοί άξονες. Ουρά χιλιομέτρων στον Κηφισό, κομφούζιο στους δρόμους που οδηγούν στο κέντρο


Η πρεμιέρα του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας δεν ανακούφισε την κίνηση στους δρόμους καθώς όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κομφούζιο επικρατεί στη λεωφόρο Κηφισού με το μποτιλιάρισμα να ξεκινάει στην κάθοδο από το ύψος της Εκάλης και μέχρι τα Άνω Πατήσια.

την άνοδο της Λεωφόρου Κηφισού, το πρόβλημα εντοπίζεται  από το ύψος των Άνω Πατησίων και φτάνει μέχρι το ύψος του Κόκκινου Μύλου.
Μποτιλιαρισμένοι είναι και οι περισσότεροι δρόμοι προς το κέντρο της Αθήνας από τη λεωφόρο Συγγρού, την Κηφισίας και τη Μεσογείων.

Τα όρια του δακτυλίου
Επισημαίνεται ότι ως δακτύλιος ορίζεται η περιοχή που σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί: «Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας».

Ποιοι εξαιρούνται
Να σημειωθεί ότι για όσους εξαιρούνται από το μέτρο του δακτυλίου μέσω αδειών διέλευσης που εκδίδονται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και των ειδικών καρτών εισόδου- εξόδου για τους μόνιμους κατοίκους από τον Δήμο Αθηναίων, θα ισχύσουν μεταβατικά μέτρα. Έτσι, για διάστημα έως 26.11.2021 από την έναρξη ισχύος του δακτυλίου θα ισχύουν οι παλιές άδειες.

Αντίθετα δεν εξαιρούνται και θα πρέπει να προμηθευτούν άμεσα την άδεια διέλευσης οι κάτοχοι «καθαρών» ΙΧ, οι οποίοι θα προμηθευτούν το Ειδικό Σήμα Κυκλοφορίας Οχήματος στο Δακτύλιο μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)