to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:15 | 17.04.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Δάκρυσαν εκπρόσωποι χωρών στο Σ.Α. του ΟΗΕ από βίντεο με θύματα χημικών στη Συρία

Εκπρόσωποι χωρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δάκρυσαν την Πέμπτη όταν Σύροι γιατροί τούς πρόβαλαν βίντεο με τις αποτυχημένες τους προσπάθειες να επαναφέρουν στη ζωή τρία παιδιά μετά την επίθεση με αέριο χλωρίου τον Μάρτιο, γεγονός που προκάλεσε νέες εκκλήσεις να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.


Νοσοκόμα περιθάλπτει ασθενή, θύμα επίθεσης χημικών στη Συρία (φωτ.: Reuters).

 

Τα παιδιά, ηλικίας ενός, δύο και τριών ετών, οι γονείς τους και η γιαγιά τους σκοτώθηκαν κατά την επίθεση της 16ης Μαρτίου στο χωριό Σαρμίν της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ, δήλωσε ο δρ Μοχάμεντ Τενάρι, διευθυντής νοσοκομείου εκστρατείας, όπου είχε μεταφερθεί η οικογένεια.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης στη Συρία διαψεύδουν ότι χρησιμοποιούν βόμβες - βαρέλια με αέριο χλωρίου, τις οποίες ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (OPCW) καταγγέλλει ότι ρίχνουν από ελικόπτερα.

Οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις είναι η μοναδική εμπλεκόμενη πλευρά στον εμφύλιο που διαθέτει ελικόπτερα.

Ο κ. Τενάρι, ο δρ Ζάχερ Σαλούλ, πρόεδρος του συρο-αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου και ο Κουσάι Ζακάρια, επιζήσας επίθεσης με αέριο σαρίν στην Γκούτα, κοντά στη Δαμασκό, τον Αύγουστο του 2013, ενημέρωσαν το ΣΑ του ΟΗΕ κατά την ανεπίσημη σύσκεψη που διοργανώθηκε κεκλεισμένων των θυρών και έπειτα από πρωτοβουλία των ΗΠΑ.

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ περιέγραψε την χθεσινή ως «υπερβολικά ασυνήθιστη και πολύ φορτισμένη συναισθηματικά συνάντηση» και πρόσθεσε ότι «δεν υπήρχε άνθρωπος μέσα στην αίθουσα που να μη δάκρυσε».

Μάλιστα, αρκετοί άλλοι από τους παρευρεθέντες είπαν ότι πολλοί άνθρωποι έκλαιγαν.

«Οι άνθρωποι που ευθύνονται γι' αυτές τις επιθέσεις πρέπει να λογοδοτήσουν», είπε αργότερα στους δημοσιογράφους η κ. Πάουερ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)