to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:51 | 11.06.2017

Κοινωνία

Μενίδι: Στο αυτόφωρο o 23χρονος - Νέα διαμαρτυρία το απόγευμα μετά τις χθεσινές συμπλοκές

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών έχουν γίνει συνολικά 6 συλλήψεις και 34 προσαγωγές, ενώ και ο πατέρας του 23χρονου βρίσκεται υπό κράτηση


Στο αυτόφωρο οδηγείται ο 23χρονος Ρομά που ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής στο Μενίδι. Νέα διαμαρτυρία πραγματοποιούν το απόγευμα οι κάτοικοι κατά της εγκληματικότητας, ενώ χθες 30 κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ και επιχείρησαν να κάψουν το σπίτι του 23χρονου Ρομά.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών έχουν γίνει συνολικά 6 συλλήψεις και 34 προσαγωγές, ενώ και ο πατέρας του 23χρονου Ρομά βρίσκεται υπό κράτηση. ‘Εξω από το σπίτι του νεαρού Ρομά βρέθηκαν πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο. Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Το όπλο, σύμφωνα με τους επιτελείς της Ασφάλειας Αττικής, είναι καθοριστικό να βρεθεί, καθώς είναι απαραίτητο στην βαλλιστική έρευνα που γίνεται στη βολίδα που αφαιρέθηκε από το κεφάλι του παιδιού και την σύγκριση με τους κάλυκες που βρέθηκαν σε οικόπεδο του οικισμού, στην ευρύτερη περιοχή του σχολείου, όπου συνέβη η τραγωδία.

«Η Δυτική Αττική είναι μια εγκαταλειμμένη για χρόνια περιοχή με τεράστια προβλήματα όπου κανένας δεν είχε τολμήσει να αναφερθεί καν στα προβλήματα, όχι να τολμήσει να τα λύσει», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. «Χθες 200 αστυνομικοί με ειδικές δυνάμεις έκαναν έρευνες. Τέτοιες έρευνες είχαν ξεκινήσει καιρό πιο πριν», δήλωσε ο  Νίκος Τόσκας προσθέτοντας: «Αυτοί που λένε ότι θα καταργήσουν τα άβατα σε 24 ώρες να μας πουν κι εμάς τον τρόπο».

Στις 11 χθες το πρωί, έπεσε η αυλαία της τραγωδίας, με την κηδεία του 11χρονου μαθητή, που έγινε μέσα σε βαρύ πένθος και οργή, στο νεκροταφείο Μενιδίου και κατέληξε σε μαζική πορεία διαμαρτυρίας κατά της εγκληματικότητας. Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ορισμένοι που φορούσαν κουκούλες, εκτόξευσαν μολότοφ και σε άλλα σπίτια που ανήκουν σε Ρομά. Η αστυνομία αντέδρασε άμεσα ενω σε διάφορους δρόμους υπήρξαν μικροσυμπλοκές.

Πληροφορίες: ΕΡΤ, topontiki,gr, cnn.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)