to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:06 | 18.01.2021

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Βαδίζουμε προς το συνέδριο με τριπλό στόχο

Την υπόθεση τη Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά και την εσωκομματική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σχολίασε ο Δ. Βίτσας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του


Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» έδωσε συνέντευξη σήμερα ο Δ. Βίτσας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. 

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τη Σοφία Μπεκατώρου» 

Τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, τονιζοντας ότι «η περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου είναι μια συγκλονιστική υπόθεση. Μου άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι πολύς κόσμος ξεσηκώθηκε, ιδιαίτερα μετά την πολύ άσχημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ενώνουμε, λοιπόν, όλοι τη φωνή μας μαζί της και λέμε ότι το ΟΧΙ σημαίνει ΟΧΙ, ότι η θέση της γυναίκας είναι ίση με αυτή του άντρα και αυτό πρέπει να το υπερασπίσουμε όχι μόνο για χάρη της δημοκρατίας αλλά και για χάρη της ανθρωπιάς. Συμφωνώ στο δικαίωμα οποιουδήποτε στην καταγγελία και σε όποιον χρόνο γίνεται αυτή».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει μπει σε διαδικασία προετοιμασίας του προγράμματός του»

Στην εσωκομματική κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναφέρθηκε ο Δ. Βίτσας αναφέροντας πως «οι διάφοροι ευφάνταστοι «αναλυτές» βλέπουν ότι υπάρχει αναστάτωση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μια διαδικασία προετοιμασίας του προγράμματός του και του συνεδρίου του, στο βαθμό που οι υγειονομικές συνθήκες επιτρέψουν τη διεξαγωγή του.

Πάντα σε μια τέτοια περίπτωση κατατίθενται σκέψεις, προτάσεις και απόψεις, γεγονός που θεωρούμε ζωογόνο και θετικό για τη δημοκρατία μας. Άλλωστε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με θετικό τρόπο στέκεται απέναντι σε τέτοιες ενέργειες. Συνεπώς εμείς έτσι θα πορευτούμε.

Θέλω να σας θυμίσω ότι τον Γενάρη του 2015, πήραμε τις εκλογές και την κυβέρνηση τη στιγμή που μέσα στο κόμμα ήταν και η μετέπειτα ΛΑΕ και που συγχρόνως γινόταν μεγάλη συζήτηση για το μέσα ή έξω από το ευρώ κλπ.

Είναι τελείως θεωρητική η αλλαγή ηγεσίας μέσα από το επερχόμενο συνέδριο, μια που κανένας δεν έχει αμφισβητήσει το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα. Εμείς θέλουμε να συνδυάζεται η χαρισματική προσωπικότητα του ηγέτη με τη συλλογική σκέψη και δράση ολόκληρου του κόμματος.

Βαδίζουμε προς το συνέδριο με ένα τριπλό στόχο:

Να οριστικοποιήσουμε ένα πολιτικό σχέδιο με το οποίο θα διεκδικήσουμε ξανά την κυβέρνηση, να καταθέσουμε τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματός μας στον Ελληνικό λαό και να βελτιώσουμε την κομματική μας λειτουργία.

Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και η προσπάθεια που έκανε έστω και σε συνθήκες μνημονίων, έθιξαν την λειτουργία του «πάλε ποτέ συστήματος», το οποίο τώρα αναζωογονείται, και πέρα από τα δικά μας λάθη και τις αστοχίες, δημιούργησαν αυτόματα αντανακλαστικά έχθρας.

Οι λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε στις εκλογές του 2019, αποτυπώνονται στο κείμενο του απολογισμού που σαν Κεντρική Επιτροπή έχουμε ομόφωνα κατασταλάξει. Από το γεγονός ότι υπογράψαμε μνημόνιο μέχρι τις εξουσιαστικές συμπεριφορές που εμφανίστηκαν ακόμα και στο χώρο μας.

Δυσκολεύομαι να δω πώς ακριβώς γίνονται αυτές οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας . Χωρίς να τις «θεοποιούμε», πρέπει να τις παίρνουμε υπόψη στη χάραξη της πολιτικής μας κατεύθυνσης.

Σε περιόδους που τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν είναι παράλογο να υπάρχει μια συσπείρωση γύρω από τη «σημαία» και γύρω από αυτόν που μπορεί να κάνει πράγματα όπως μια κυβέρνηση.

Μη ξεχνάτε όμως ότι ο Τσώρτσιλ κέρδισε τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο και έχασε τις εκλογές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)