to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 12.10.2020

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Τον φασισμό τον αντιπαλεύεις και τον νικάς τόσο μέσα στη Βουλή όσο και στο δρόμο

«…Δεν με ενόχλησε καθόλου το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της ΄΄Αυγής΄΄. Το ΄΄δεν είναι αθώοι΄΄ έχει να κάνει με την προσπάθεια ορισμένων να ξεπλύνουν τις επιλεκτικές σχέσεις που είχε ο κος Μπαλτάκος και ορισμένοι άλλοι με τη Χρυσή Αυγή»


Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο ραδιοφωνικό Σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 Fm»στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» στον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή:

«…Το φασισμό τον αντιπαλεύεις και τον νικάς, τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και στο δρόμο…»

«…Δεν με ενόχλησε καθόλου το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της ΄΄Αυγής΄΄.

Το ΄΄δεν είναι αθώοι΄΄ έχει να κάνει με την προσπάθεια ορισμένων να ξεπλύνουν τις επιλεκτικές σχέσεις που είχε ο κος Μπαλτάκος και ορισμένοι άλλοι με τη Χρυσή Αυγή.

Με ενόχλησε πολύ όμως ότι μετά από μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος με την καταδικαστική απόφαση για την Χρυσή Αυγή σαν εγκληματική οργάνωση, χτυπήθηκε βάναυσα  η αντιφασιστική εκδήλωση έξω από το Εφετείο Αθηνών με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης  από την αστυνομία , ενώ από την επόμενη κιόλας μέρα η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, άρχισε μια επίθεση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα διαστρεβλώνοντας γεγονότα.

Η δήλωση του Σταύρου Κοντονή ήταν απαράδεκτη, όχι τόσο για την ουσία της γνώμης του, που έχει κάθε δικαίωμα να την έχει, όσο για την χρονική στιγμή που επέλεξε να την κάνει, μια μέρα δηλαδή μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

Η ΝΔ την εποχή των μνημονίων, έδωσε τη δυνατότητα και την  ευκαιρία σε φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα να μπουν στη Βουλή.

Η γιγάντωση της Χρυσής Αυγής έγινε στην περίοδο της κρίσης και την περίοδο της μεγάλης ανοχής από τις πολιτικές δυνάμεις που κυβερνούσαν εκείνο το χρονικό διάστημα.

Δεν μπορεί κάποιος να κατατάξει την ΝΔ στα ακροδεξιά κόμματα. Είναι ένα βαθιά συντηρητικό και νεοφιλελεύθερο κόμμα που όμως μέσα στα σπλάχνα του, αναντίρρητα  υπάρχουν και ακροδεξιά στοιχεία.

Ο ισχυρισμός κάποιων ότι επι Σαμαρά διώχθηκε η Χρυσή Αυγή και επι Μητσοτάκη καταδικάστηκε, ενέχει στοιχεία πολιτικής ΄΄κουταμάρας΄΄.

Αλλοίμονο αν τότε ο κος Δένδιας δεν πήγαινε τις δικογραφίες στην δικαιοσύνη.

Όταν έχεις χαρακτηρίσει μια οργάνωση εγκληματική, όταν θα κατατεθεί μια αίτηση για συμμετοχή της σε μελλοντικές  εκλογές, ο Άρειος Πάγος  θα αποφασίσει επ΄αυτού με βάση την υπάρχουσα καταδικαστική απόφαση.

Ιδεολογικά και πολιτικά το φασισμό τον νικάς και στη Βουλή αλλά και στο δρόμο.

Σε αντίθεση με αυτά που επικαλούνται ορισμένοι, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι κοινές ψηφοφορίες ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής ήταν το 4% των αποφάσεων , ενώ οι αντίστοιχες ΝΔ και Χ.Α ήταν το 38%.

Αν είναι δυνατόν κάποιος Έλληνας και Ελληνίδα να μπορεί να σκεφτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάποιου είδους σχέση με τη Χ.Α.

Αντίθετα όλοι ξέρουν ότι κάποια περίοδο, σε κύκλους της ΝΔ είχε αναπτυχθεί η ιδέα ότι μια ΄΄σοβαρή΄΄ Χ.Α,  θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή ως δεκανίκι.

Μην ξεχνάτε την υπόθεση Μπαλτάκου.

Είναι η τρίτη μεγάλη δίκη ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης, τη δίκη του Τόκιο και αυτή της Χ.Α.

Η ανθρωπότητα νικάει…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)