to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δ. Βίτσας: Συγκεκριμένα μέτρα για την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (βίντεο)

«Τα κόμματα που έκλεισαν την αγροτική τράπεζα, που χρώσταγαν σε αυτήν, δεν μπορούν να μας εγκαλούν. Γνωρίζουμε καλύτερα από εσάς», δήλωσε κατηγορηματικά έναντι της προσπάθειας επίκρισης από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, το πρωί στο Μega.


Για την τόνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενός κομματιού της ελληνικής κοινωνίας που ήταν η ραχοκοκαλιά του οικονομικού ιστού της χώρας θα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα:

  1. Με δεδομένο την επιδότηση  που παίρνουν οι τράπεζες, η διαγραφή μέρους του χρέους των δανείων ιδιωτών και επαγγελματιών στις τράπεζες επιβάλλεται.
  2. Ρύθμιση των δανείων των επαγγελματιών με κόκκινη γραμμή όμως να είναι συνεπής στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Δηλαδή να μην κλείσουν τη δουλειά τους αλλά οι διαδικασίες φοροδιαφυγής θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές.
  3. Όριο για μας είναι η δυνατότητα επιβίωσης του δανειολήπτη. Ένα μέρος των κόκκινων δανείων θα πάει για ρύθμιση και κάποιο άλλο, θα διαγραφεί. Αυτό αφορά περίπου το 30% αυτών που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. Σήμερα η απαίτηση των τραπεζών για αποπληρωμή παραμένει με κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους.
  4. Υπάρχει αναγκαιότητα δημιουργίας μιας τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης δήλωσε στο κανάλι Κόντρα, την ικανοποίηση του, από το ότι συμπεριλήφθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις τους στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο διαρκές ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ που θα βρει τα λεφτά ανταπάντησε ότι εμείς μιλάμε για 7 χρηματοδοτικές πηγές , ενώ η Ν.Δ. έχει μόνο δύο, την υπερφορολόγηση των πολιτών και την επαιτεία από τη Μέρκελ. Ενώ υπέδειξε στον κο Τζαμτζή για το θέμα ότι με το «ρετρό ρεφρέν» που προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ,  «η Ν.Δ. δεν θα τα βγάλει πέρα»…

Η κυβέρνηση υποχωρεί ψευδόμενη

«Η κυβέρνηση υποχωρεί ψευδόμενη» τόνισε ο Δημ. Βίτσας αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές και επεσήμανε ότι η Ν.Δ. από τη μια φωνάζει να μην πολιτικοποιούμε τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά ταυτόχρονα, η ίδια κατεβάζει δύο βουλευτές στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, άλλους δύο και στην περιφέρεια Αττικής επίσης…

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)