to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:02 | 13.03.2014

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Πολιτική

Δ. Βίτσας: "Στις εκλογές θα δείξουμε την αναντιστοιχία της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τη λαϊκή θέληση"

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας μιλά στο Κόκκινο για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ.


  

"Θα ψηφίσουμε υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α. καθώς διαπιστώνεται πως υπάρχει εγκληματική οργάνωση της Χ.Α στην οποία εμπλέκονται όλοι οι βουλευτές με συγκεκριμένες ή μη γνωστές πράξεις" δήλωσε στο Κόκκινο ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.  

Πρόσθεσε πως "συγχρόνως θέλουμε να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα στη κυβέρνηση για τη στάση που κράτηση όλη τη περίοδο της δράσης τη οργάνωσης και οτι ο εμείς θα είμαστε εκεί ώστε να μην περάσουν σχέδια πολιτικών κύκλων της ΝΔ που προσπαθούν να προσελκύσουν ψήφους απο ένα συντηρητικό κομμάτι που στην απόγνωση και την άγνοια του για το μνημόνιο προσανατολίστηκε στη ΧΑ.

Ο Δ. Βίτσας επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη ΧΑ ενώπιον του νόμου και όχι εκτός νόμου καθώς τόνισε πως "ο φασισμός και ο ναζισμός δεν χτυπιώνται με απαγορευτικά μέτρα αλλά στη μάχη των αξιών και της πολιτικής αφαιρώντας τις αιτίες της ενδυνάμωσης του φασιστικού και ναζιστικού φαινομένου δίνοντας τη μάχη της δημοκρατίας".

Σχετικά με τις διαφοροποιήσεις βουλευτών στην συζήτηση για την άρση της ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως "'όταν υπάρχει διαφορετική γνώμη τότε η τελική απόφαση είναι πιο δυνατή γιατί έχει εξετάσει όλες τις πλευρές". 

Για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές: 

"Μπορούμε μέσα απο τις περιφερειακές εκλογές θα δείξουμε την αναντιστοιχία της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με τη λαϊκή θέληση και δια της ψήφου ώστε να είμαστε κοινωνικά νομιμοποιημένοι για να πούμε φύγετε ανοίγοντας το μοναδικό δημοκρατικό δρόμο αλλαγής της πολιτικής που είναι οι βουλευτικές εκλογές" δήλωσε για το μήνυμα που θα στείλουν οι πολίτες μέσα απο τις κάλπες.  

"Στόχος είναι οι συνδυασμοί που θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ να μπουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους αλλά και οι νίκες σε πολλούς δήμους της χώρας" δήλωσε ο Δ. Βίτσας.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)