to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:15 | 12.05.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ξεπέρασε σε δημοτικότητα και τον Τσίπρα! (βίντεο)

«Σήμερα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα και τον Τσίπρα! Όλο το πολιτικό σκηνικό, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, συμφωνούν σε αυτό. Ελάτε να το υλοποιήσουμε!» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας στην εκπομπή Πρωινό ANT1.


«Δεν θα υπάρξει κανένα νέο μνημόνιο, ούτε οριζόντια μέτρα λιτότητας» πρόσθεσε ενώ υποστήριξε ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί, ενώ θα προχωρήσει η μείωση των αντικειμενικών αξιών».

 

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να δεχθεί οριζόντια μέτρα, μειώσεις σε συντάξεις, τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος κ.ά. «Τα μέτρα που προτείνουν δεν οδηγούν ούτε στην εξισορρόπηση, ούτε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, άρα εμείς δεν μπορούμε να τα δεχθούμε.»

Το ότι γίνεται πραγματική διαπραγμάτευση φαίνεται ακριβώς από τα θέματα – αγκάθια που υπάρχουν με τους δανειστές, υπογράμμισε ο Δημ. Βίτσας. Τα θέματα - αγκάθια αφορούν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό και θέματα που έχουν σχέση με το δημόσιο. Εξήγησε τέλος, ότι υπάρχει συμφωνία στη «λογική» του ΦΠΑ, όχι όμως και στο ποσοστό του και στις εξαιρέσεις.

Σημείωσε ότι η ρευστότητα αποτελεί κεντρικό πρόβλημα, με άμεσα αποτελέσματα στις πληρωμές των προμηθευτών του δημοσίου και δανεισμό από τις τράπεζες π.χ. κεφάλαια κίνησης. Προχώρησε στη διαπίστωση ότι θα ζούμε «με τη ρευστότητα στο όριο», καθώς είναι θέμα που εξαρτάται από την ΕΚΤ, καθώς και από το κλείσιμο της συμφωνίας.  

Ο Δημ. Βίτσας τόνισε ότι η συμφωνία θα πρέπει να προβλέπει τον τρόπο που θα συζητηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους καθώς και το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος. Συμφωνώντας με τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Δημ. Παπαδημούλη υποστήριξε ότι «μια μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από τη ρήξη» και εξήγησε ότι μια μέτρια συμφωνία σύμφωνα με τις παρούσες συνθήκες, σημαίνει ότι «δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτά που θέλαμε, με την ταχύτητα που θα θέλαμε».

Κατερίνα Μπρέγιαννη

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)