to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:08 | 17.02.2020

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Όλοι φοράμε την φανέλα του ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμερα έχουμε μια μεγαλύτερη εμπειρία ώστε να ξέρουμε ,όταν θα έρθει η ώρα να κυβερνήσουμε για δεύτερη φορά αριστερά, τι θα αλλάξουμε, πάντα με σεβασμό στους θεσμούς και στην δημοκρατία», τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροεδρος της Βουλής, Δημήτρης Βίτσας, στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 Fm.


Αναλυτικά τα σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι  η πολιτική δύναμη η οποία σεβάστηκε την δομή και την νομοθεσία που αφορά το Κράτος όσο κανείς άλλος στο παρελθόν…Όταν παραλάβαμε το 2015, η εμπειρία μας επ΄ αυτού του ζητήματος (της κυβερνησιμότητας ), ήταν πολύ μικρή. Σήμερα έχουμε μια μεγαλύτερη εμπειρία ώστε να ξέρουμε ,όταν θα έρθει η ώρα να κυβερνήσουμε για δεύτερη φορά αριστερά,  τι θα αλλάξουμε, πάντα με σεβασμό στους θεσμούς και στην δημοκρατία.

Ανάμεσα στα ‘’εμπόδια’’ που συναντήσαμε εμείς στην άσκηση της διακυβέρνησης , ήταν για παράδειγμα και η παρουσία του κου Στουρνάρα στην διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος πολλές φορές ακολουθούσε την δική του πολιτική , σε διάσταση με τις επιθυμίες της πολιτικής ηγεσίας.
Ο τρόπος επιλογής των διάφορων ανεξάρτητων αρχών θα πρέπει να προϋποθέτει την ανάγκη δημιουργίας ευρύτερων συναινέσεων. Δείγμα γραφής της δικής μας αντίληψης πάνω σε αυτό, ήταν η συγκρότηση του ΕΣΡ.
Ας ρωτήσουμε τον κ. Μητσοτάκη λοιπόν :

  • Για ποιο λόγο άλλαξε τον πρόεδρο της Αρχής Ανταγωνισμού ;
  • Για ποιο λόγο έγινε η αλλαγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ την στιγμή που είχε τουλάχιστον άλλον ένα χρόνο θητείας ο προηγούμενος ;
  • Για ποιο λόγο ο νέος διοικητής της ΑΑΔΕ , να μην μπορεί να κάνει κάποιες αναγκαίες αλλαγές στην οργάνωση της λειτουργείας της και θα πρέπει να εξακολουθεί να λειτουργεί η υπηρεσία όπως στο παρελθόν ; 

Αυτό που τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο κλείσιμό του στην ΚΕ, ήταν ότι οι όποιες αλλαγές σε αυτές τις δομές της εκτελεστικής εξουσίας θα γίνονται με βάση τους θεσμούς , την δημοκρατία και τον απαραίτητο σεβασμό σε αυτούς.
Αν έχει την τόλμη η ΝΔ , μόλις τελειώσει της εργασίες της η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του κου Παπαγγελόπουλου, ας πάει σε ειδικό δικαστήριο και τότε θα μιλήσουμε επ΄ αυτού. Μέχρι τότε, ας ακούσουμε τον ίδιο ο οποίος αρνείται τις εν λόγω κατηγορίες.
Χρησιμοποιούμε όλους τους θεσμικούς τρόπους ώστε κάποιος που θέλει να γίνει μέλος του ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται μέλος, εφόσον συμφωνεί εκ πρώτης άποψης τουλάχιστον με την πολιτική διακήρυξη
Είτε με παρουσία στην τοπική οργάνωση, ή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, το νέο μέλος θα έχει όλα τα δικαιώματα του μέλους του κόμματος.
Το όνομα του κόμματος θα συγκροτηθεί από τον όρο ΣΥΡΙΖΑ και μια επιπλέον προσθήκη.
Το ποια ακριβώς θα είναι η προσθήκη θα πρέπει να το συνεννοηθούμε  με τους ΄΄προστιθέμενους΄΄
Αυτό μένει να αποφασιστεί στις 8 Μαρτίου 2020.

Δεν νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνικού λαού αλλά και του ΄΄κομματικού΄΄ λαού εντός του ΣΥΡΙΖΑ , είναι το πρόθεμα στον τίτλο του κόμματος. Φυσικά η τελική απόφαση και επικύρωση θα γίνει στο Συνέδριο.
Δεν υπήρξε , τόσο στην Πολιτική Γραμματεία όσο και στην ΚΕ  καμμιά αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα‘

Όλοι φοράμε την φανέλα του ΣΥΡΙΖΑ
Αλλά έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις για το ποιο είναι αυτό που προασπίζει το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ και ποιο όχι. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό στα δημοκρατικά κόμματα όπως το δικό μας
Τα πολιτικά ζητήματα έχουν μεγαλύτερη σημασία . Αν διαφωνούσαμε πχ για τα ζητήματα της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα σας έλεγα ότι όντως τα πράγματα είναι σοβαρά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)