to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:53 | 23.04.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Όχι στη λογική μειονότητας, πλειονότητας αλλά ισοπολιτείας και ισονομίας για τη Θράκη (βίντεο)

Η πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «στην κατεύθυνση της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της αντιμετώπισης των ζητημάτων, όχι στη λογική της μειονότητας, πλειονότητας, αλλά στη διαδικασία των ίσων ευκαιριών» τόνισε ο Δημ. Βίτσας προσθέτοντας ότι «τα ζητήματα της μειονότητας δεν πρέπει να υπάγονται στο υπουργείο Εξωτερικών και της ΕΥΠ, αλλά του υπουργείου Εσωτερικών».


«Η υποψηφιότητα ενός νέου ανθρώπου του Ουμίτ Οσμαν 28 χρόνων, επιστήμονα εκφράζει μια νέα λογική πάνω στην οποία οικοδομούμε», εκφράζει μια νέα γενιά Ελλήνων, μουσουλμάνων που ξεφεύγουν από τις εξαρτήσεις του παρελθόντος. «Η δική μας υποψηφιότητα ξεπερνά τα όρια της μειονότητας, πλειονότητας και αντιπροσωπεύει ένα νέο στοιχείο του πολίτη με τα ίσα δικαιώματα» είπε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «εκείνος που δημιουργεί προβλήματα στο τουρκικό προξενείο ανακόπτοντας τη διάθεσή του να κατεβάσει κόμμα στις ευρωεκλογές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Η υποψηφιότητα της κ. Σουλεϊμάν προτάθηκε ως Ρομά ακτιβίστρια της συνολικής μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά υπήρξαν ευρύτερες αντιδράσεις και από τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Η υποψηφιότητα αυτή θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα απ' όσα όφειλε να επιλύσει, κάτι που σε κατ' ιδίαν συζήτηση όπως είπε ο Δημ. Βίτσας ενστερνίστηκε και η ίδια.

Με καυστικό τρόπο σχολίασε την έκπληξη που του προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι γνωρίζουν καλύτερα τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη σύσταση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας και αριθμούς (!) , κάποιοι φαίνεται ότι γνωρίζουν καλύτερα τα του ΣΥΡΙΖΑ, από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)