to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:32 | 15.04.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει με δημοκρατικό τρόπο, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πότε συνεδριάζουν; (βίντεο)

«Έχουμε μετατρέψει το φυσιολογικό σε είδηση, οι κεντρικές επιτροπές συνεδριάζουν με δημοκρατικό τρόπο, της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ να δούμε πότε θα συνεδριάσουν…» δήλωσε ο Δημ. Βίτσας για τη συζήτηση στην κεντρική επιτροπή και τον θόρυβο που προκλήθηκε από τα ΜΜΕ ανακαλύπτοντας για άλλη μια φορά, δήθεν διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ.


«Ο λαός έχει κρίση και δεν καταπίνει «αμάσητα» ότι προβάλουν τα ΜΜΕ» τόνισε στο Μega ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο δημοκρατικό διάλογο με βάση τον οποίο λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Συζητάμε με ελεύθερο τρόπο και διατυπώνουμε τις απόψεις μας καταλήγοντας σε αποφάσεις.  Η απόφαση μας είναι να δώσουμε τη μάχη της κοινωνίας μέσα στο πλαίσιο της Ε.Ε.»

Ο Δημ. Βίτσας αναφέρθηκε στη δύσκολη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, την οποία έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις συγκρούσεις που αναπόφευκτα θα υπάρξουν τόσο με την τρόικα όσο και με τις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις. «Σε μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε ανοικτή και διαρκή συνεννόηση με το λαό» συμπλήρωσε. Ενώ θεωρεί ότι η καλύτερη απάντηση στη δήθεν εσωστρέφεια που κάποιοι επιχειρούν να διαβλέπουν ήρθε χθες από το Αγρίνιο, με μια πολυπληθής συγκέντρωση σε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ελλάδας.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις θεωρεί ότι αποτελούν μια εικόνα της στιγμής που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας, «αλλά όχι να καθορίζουμε την πολιτική μας από αυτές γιατί τότε θα ήμασταν ένα κόμμα ευκαιρίας και δεν θα είχαμε θέσεις και αξιόπιστες προτάσεις». Σχολίασε επίσης το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ως στόχο την έκφραση μιας γενικότερης κοινωνικής διάθεσης ανατροπής.

Άμεσα μέτρα για τους αστέγους

Είναι άμεση η ανάγκη λήψης μέτρων για τους αστέγους που πρέπει να εστιάζονται στα εξής:

  1. Αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων, ώστε οι άστεγοι να έχουν πρόσβαση στα στοιχειώδη: νερό, τροφή και υγεία
  2. Κάθε άστεγος είναι και άνεργος. Εξασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος που θα του επιτρέπει να ζει. Να διαμορφωθούν οι συνθήκες απορρόφησής τους στην κοινωνία, ξανά μέσω εύρεσης εργασίας.
  3. Υπάρχει πρόταση από ξενοδόχους της Αθήνας ώστε να λυθεί το πρόβλημα της στέγης με ελάχιστο τίμημα.

Η Ευρώπη θα πρέπει να αποκτήσει ευρωπαϊκό προσανατολισμό

Τέλος ο Δημ. Βίτσας αναφέρθηκε στο δημόσιο χρέος επισημαίνοντας ότι δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να μεταφέρεται διαρκώς στις επόμενες γενιές. «Τα χρέη των κρατών της Ευρώπης είναι ευρωπαϊκό ζήτημα, θα πρέπει να προσδιοριστεί ο ρόλος της κεντρικής ευρωπαϊκής τράπεζας και να τεθεί το θέμα για το πόσο ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα αποκτήσει η ίδια η Ευρώπη». Χρειάζεται συνολική διευθέτηση στο θέμα του χρέους των ευρωπαϊκών κρατών, είπε. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης, όπως είχε λάβει η Γερμανία και τελικά αποπλήρωσε, μετά το 1990.

Σχηματοποιώντας, τέλος,  το δίλημμα των εκλογών ο Δημ. Βίτσας κατέληξε ότι «έχουμε από τη μία μεριά ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ. και Μέρκελ και κοινωνικές δυνάμεις και κοινωνίες, με αυτούς που διαχειρίζονται τον πλούτο».

Kατ. Μπρέγιαννη

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)