to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δ. Βίτσας: «Ο Στουρνάρας είναι πετυχημένος στην καταστροφή» (βίντεο)

«Ο Στουρνάρας είναι πετυχημένος στην καταστροφή.» δήλωσε ο Δ. Βίτσας το πρωί στο Mega και υλοποιεί απαρέγκλιτα τις μνημονιακές δεσμεύσεις.


Συμπλήρωσε μάλιστα ότι: «Χείρα βοηθείας για την χώρα» θα ήταν η άμεση ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, που τρομοκρατεί καθημερινά το λαό με την οικονομική και ψυχολογική πίεση που του ασκεί.

Οι εκλογές δεν είναι κακό πράγμα

Όσον αφορά τις εκλογές ο Δ. Βίτσας τόνισε ότι πρωταρχικοί στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ακύρωση της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης, καθώς και η δυνατότητα να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Σημείωσε τέλος ότι «Οι εκλογές δεν είναι κακό πράγμα» ιδιαίτερα όταν φτάνουμε σε αδιέξοδα, όπως για παράδειγμα ότι έχει χαθεί το 25% του ΑΕΠ μέσα σε 3 χρόνια. Τέλος σημείωσε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα «Επιτελικό κράτος ευέλικτο και αποτελεσματικό. Περισσότερο δημόσιο». Ειδικότερα για τις ευρωεκλογές επεσήμανε ότι δεν μπορεί να είναι ίδιες με αυτές προηγούμενων ετών καθώς έχουν να κάνουν με διακυβεύματα που αφορούν την Ελλάδα καθώς και την Ευρώπη.

Ο Δ. Βίτσας ανέδειξε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές τώρα, σημειώνοντας ότι το αίτημα αυτό δεν εκπορεύεται από ευσεβείς πόθους του κόμματος της Αριστεράς, αλλά από την ανάγκη άμεσης ανατροπής της σημερινής κατάστασης.

Στη συνέχεια ανέδειξε το πολιτικό πλαίσιο που καλύπτει τη σωρεία σκανδάλων που αποκαλύπτονται τονίζοντας: «Το καίριο ερώτημα είναι, αν πρόκειται για ένα σκάνδαλο, ή για ένα σύστημα που παράγει σκάνδαλα.» Την ώρα μάλιστα που προσπαθούσαν να παρουσιάσουν τον ελληνικό λαό, ως συνένοχο κόβοντάς του μισθούς, και συντάξεις αποκαλύπτεται ένα πάρτι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, εις βάρος του.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι οι τρεις εξουσίες θα πρέπει να είναι σαφώς διαχωρισμένες, γιατί η επιβολή έχει τη δυνατότητα να συγκαλύπτει και ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε να θωρακιστεί η λειτουργία της δικαιοσύνης. Τέλος, υπέδειξε ως υπαίτιο για τα σκάνδαλα το «τρίγωνο της αμαρτίας»: πολιτικό σύστημα, τραπεζοκρατία, μιντιοκρατία. Ένα σύστημα αλληλοδιαπλοκής που πρέπει να αλλάξει.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στον ΣΥΡΙΖΑ που να συμπαθεί την τρομοκρατία.»

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απόλυτος και σαφής στο θέμα της τρομοκρατίας διευκρινίζοντας ότι «Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στον ΣΥΡΙΖΑ που να συμπαθεί την τρομοκρατία.» Επεσήμανε μάλιστα ότι η τρομοκρατία όχι απλώς δεν ευνοεί, αλλά αντίθετα χτυπάει την Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους επέδειξε στην κα Ασημακοπούλου ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να υποδεικνύει με τι τρόπο θα επιλέγει να απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε να παίρνει το ρόλο του ανακριτή, εμφορούμενη από μια νοοτροπία ότι το κράτος της ανήκει.

Στις επαναλαμβανόμενες στερεοτυπικές πλέον ερωτήσεις της κας Ασημακοπούλου απάντησε: «Γνωρίζετε το Σύνταγμα και ότι κάνει διάκριση ανάμεσα στο πολιτικό και το ποινικό έγκλημα. Γνωρίζετε ότι τα εγκλήματα είναι εγκλήματα και πρέπει να τιμωρούνται. Γνωρίζετε την θέση του ΣΥΡΙΖΑ επ' αυτού. Η ιστορία της δεξιάς στην Ελλάδα συγκροτείται από τέτοιου είδους πολιτικά εγκλήματα.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)