to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:58 | 19.03.2021

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Να σταματήσει η κυβέρνηση τα αντιλαϊκά μέτρα που προσβάλουν τη δημοκρατία

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό Σταθμό «North 98» παραχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δ. Βίτσας μιλώντας για ζητήματα δημοκρατίας αλλά και την αποικιακή σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός»


Στις δηλώσεις του τόνισε:

«..Ο κόσμος κατεβαίνει σε διαμαρτυρία επειδή έχει σοβαρά προβλήματα από τις κυβερνητικές επιλογές.

Ας σταματήσει λοιπόν η κυβέρνηση να παίρνει αντιλαϊκά μέτρα που προσβάλουν τη δημοκρατία και την ανθρώπινη υπόσταση.

Να επικεντρωθούμε όλοι στην πανδημία και να μη προκαλείται η κοινωνία .

Φυσικά και πρέπει να κυβερνήσει η κυβέρνηση αλλά με βάση το βασικό πρόβλημα που είναι η πανδημία και οι υγειονομικές και οικονομικές επιπτώσεις της και όχι οι διαχρονικές εμμονές της.

Δύο είναι τα ζητήματα που πρέπει να συνδυάσουμε: την υγειονομική και οικονομική κρίση από τη μια και την κρίση δημοκρατίας όσο αφορά τα δικαιώματα του πολίτη από την άλλη.

Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την πανδημία για να περνά τα αντιλαϊκά της μέτρα.

Όπως δεν μπορεί να γίνει δεκτό ότι ένα χρόνο μετά από σκληρά μέτρα , έχουμε πολύ περισσότερους νεκρούς και η κυβέρνηση να θεωρεί ότι έχει επιτύχει.

Δεν είναι δυνατό να λέμε στον κόσμο, ΄΄καθήστε φρόνημα , φάτε και το ξύλο σας…΄΄, τη στιγμή που θα έχει μπροστά του το φάσμα της ανεργίας.

Το πολλά υποσχόμενο ΄΄φως στο τούνελ΄΄ της κυβέρνησης είναι ο κος Μητσοτάκης με ένα φακό να μας παραπλανεί, τη στιγμή που το σύστημα υγείας της χώρας μας καταρρέει.

Εξάλλου ΄΄κυβερνώ΄΄ δε σημαίνει μόνο ΄΄νομοθετώ΄΄…

Η ζωή δεν εξελίσσεται παράλληλα. Δεν είναι από μια μεριά η πανδημία και από την άλλη το Ελληνικό, η σύμβαση με τον Ελληνικό Χρυσό και το πτωχευτικό δίκαιο.

Μπορεί μια κυβέρνηση να λέει ότι προχωρά στην υλοποίηση του προγράμματός της αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι πολιτικοί και κοινωνικοί αντίπαλοί της δεν θα αντισταθούν.

Πιστεύει κανείς ότι κατέβηκαν στους δρόμους 10 χιλ άνθρωποι στη Ν. Σμύρνη , μόνο και μόνο επειδή το είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ; Ή κατέβηκε ο κόσμος στα συλλαλητήρια ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών επειδή το είπε η ΝΔ που στην ουσία τα ενίσχυε ;

Πολλές φορές στις μεγαλόπνοες μεγάλες κινητοποιήσεις στο τέλος συμμετέχουν μόνο αυτοί που τις σκέφτονται επειδή απλά η κοινωνία τους γυρνά την πλάτη.

Ήταν δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετέχει στις διαμαρτυρίες ενάντια στην υποκινούμενη αστυνομική βία ;

Χωρίς να παραβλέπουμε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος διασποράς της ασθένειας στις διαδηλώσεις, πρέπει να επισημάνουμε ότι η κύρια αιτία μετάδοσης βρίσκεται στα ΜΜΜ, στους μεγάλους χώρους δουλειάς κοκ.

Το ίδιο το κράτος και η κυβέρνηση δείχνουν ότι είναι προσανατολισμένα στις διαχρονικές ιδεολογικές τους εμμονές, αφήνοντας τελείως στην άκρη τον τομέα της πρόληψης.

Σχετικά με τη σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου και της ΄΄Ελληνικός Χρυσός ΑΕ΄΄:

Όλα τα δικαιώματα , ξεπερνώντας ακόμα και το νόμο που πρόκειται μελλοντικά να ισχύσει για τα περιβαλλοντικά κάθε φορά , απαλλοτριώνονται υπερ της εταιρίας.

Το ίδιο το κράτος δεν κερδίζει τίποτα απολύτως.

Το περιβάλλον καταστρέφεται.

Οι ενδεχόμενες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι εις βάρος των θέσεων εργασίας που θα χαθούν από τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό.

Δίνουμε γη και ύδωρ καταστρέφοντας το περιβάλλον για κάποιες θέσεις εργασίας που ούτε καν εγγυάται η εταιρία μέσα από τη σύμβαση.

Στην ουσία , αυτή η αποικιοκρατικού χαρακτήρα σύμβαση έχει συνταχθεί από την ίδια την ΄΄Ελληνικός Χρυσός ΑΕ΄΄ και όχι από τις νομικές υπηρεσίες του Δημοσίου.

Έρχονται δύσκολα χρόνια για την περιοχή της Χαλκιδικής και για τη Μακεδονία γενικότερα λόγω της συγκεκριμένης επένδυσης.

Αποδείχθηκε ότι θα υπάρξει μεγάλη μόλυνση του περιβάλλοντος και η μελέτη του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας έχει δικαιωθεί πλήρως…»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)